Detalii

Chiar dacă a apărut în peisajul jurnalistic local doar în urmă cu cinci săptămâni ArenaMM.ro a devenit, într-un timp record, cel mai important ziar online de sport din județul Maramureș. Drept dovadă, majoritatea colegilor din presa locală copiază cu o exactitate debordantă aproape toate articolele noastre.

Cel mai bun exemplu este ziarul Graiul Maramureșului (atât în varianta tipărită cât și cea online: www.graiul.ro), colegii noștri reușind performanța de a transcrie  conținutul integral al articolului “Gold Stars Baia Mare vine acasă cu 31 medalii naționale la înot Masters” postat în data de 04.07.2021 pe ArenaMM.ro. Inclusiv poza de pe pagina principală a fost copiată, bineînțeles fără a se preciza sursa.

Semnatarul textului publicat a doua zi în graiul.ro, Ciprian Vancea, a schimbat puțin ordinea cuvintelor din titlu („31 de medalii pentru înotătorii de la Gold Stars Baia Mare la CN de înot Masters”). În schimb, textul întreg al articolului nostru a fost „copiat și lipit” astfel încât nici măcar semnele de punctuație nu au fost modificate. Ce mai, s-a copiat totul la … virgulă!

Un alt articol reprodus întru totul, cu exactitate riguroasă, a fost cel apărut în 30.06.2021 în ArenaMM.ro și intitulat „Ionica Munteanu și Alina Leș convocate la naționala de beach handball”. De această dată semnatarul textului copiat (nu putem să-l numim autor) este Cosmin Filip, care a doua zi (01.07.2021) a publicat în graiul.ro un articol în care frazele s-au succedat la … indigo, însă de această dată au fost schimbate ordinea cuvintelor!

Avem foarte multe articole plagiate, textele publicate de ArenaMM.ro fiind copiate integral sau parțial de mulți dintre „colegii” noștri jurnaliști din presa locală. Vă mai reținem atenția doar cu încă un material reprodus mecanic de graiul.ro, pentru că acest cotidian este în mod cert Campionul copy paste al Maramureșului.

ArenaMM.ro a publicat în data de 04.07.2021 articolul „Două medalii pentru atleții băimăreni la Campionatele Internaționale ale României” iar domnul Ciprian Vancea a transcris cu o precizie de ceas elvețian textul autentic, fără să rateze vreun cuvânt sau o virgulă din materialul plagiat. Felicitări!

În final ne permitem să punem o întrebare conducerii redacționale a ziarului Graiul Maramureșului: cotidianul dumneavoastră este INDEPENDENT, așa cum scrie pe frontispiciul ziarului, sau DEPENDENT de ARENAMM.RO ?

(Sursă captură foto: Youtube – The Bean Test)

2 COMENTARII

  1. Ha ha, ce incompetenti la graiul.ro. Unul parca era conducator pe la echipa de fotbal, va dati seama ce performante facea si pe acolo.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here