Detalii

Îm derby-ul primelor două clasate din SuperLiga CEC Bank la rugby CSM Știința Baia Mare a învins cu 23-18 (7-3) pe Steaua București după un joc cu foarte multe răsturnări de scor. Eroul meciului a fost mijlocașul la deschidere al gazdelor, Dorin Manole, care a înscris în ultimul minut printr-un eseu spectaculos, pe care tot el l-a transformat.  

Oaspeții au deschis scorul în minutul 6 prin Daniel Plai dintr-o lovitură de pedeapsă (0-3). “Zimbrii” băimăreni au trecut în avantaj în minutul 23 după ce gruzinul Omar Baliashvili a reușit singurul eseu al primei reprize, transformat de Maravunawasawasa (7-3).

În minutul 45 oaspeții preiau conducerea: Surugiu trimite un balon de urmărire spre terenul de țintă advers și flankerul sud-african Moyake Kuselo înscrie printr-un eseu (7-8). Rugbyștii ”militari” ratează de trei ori prin Daniel Plai (două lovituri de pedeapsă și o transformare) posibilitatea de a se distanța pe tabela de marcaj. Băimărenii nu irosesc însă șansa de a puncta în minutul 53, când namibianul Helarius Kisling transformă o lovitură de pedeapsă de la jumătatea terenului (10-8). Zece minute mai târziu CSM Știința mai punctează odată prin Dorin Manole, care transformă o lovitură de pedeapsă (acordată în urma arbitrajului video) dintr-o poziție ideală (13-8).

În minutul 66 oaspeții preiau din nou conducerea după o încercare a lui Moyake Kuselo, transformată de Plai (13-15). Bucuria ”roș-albaștrilor” este de scurtă durată pentru că Manole transformă o lovitură de pedeapsă și jucătorii antrenați de Eugen Apjok trec din nou în avantaj (16-15 în minutul 69).

Mijlocașul la deschidere Daniel Plai aduce în avantaj pe Steaua cu 6 minute înainte de final după ce transform o lovitură de pedeapsă (16-18). Baia Mare nu renunță la victorie și în ultimul minut de joc Dorin Manole semnează eseul decisiv, pe care tot el îl transformă (23-18)!

CSM Știința Baia Mare provoacă prima înfrângere din acest sezon pentru Steaua, însă militarii rămân pe primul loc în clasament datorită punctului bonus defensiv obținut în acest meci.

Clasamentul SuperLigii CEC Bank AICI

Sursa foto: super-liga.ro

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here