Detalii

Lotul național de juniori și tineret al României participă în aceste zile (23-26 iunie) la Campionatul European de kaiac canoe, care se desfășoară în capitala Serbiei, la Belgrad.

Din delegația de 20 de sportivi care reprezintă țara noastră fac parte și doi sportivi legitimați la CS Simared Baia Mare, Bogdan Pînzaru și Roland Kupas.

Emoțiile debutului la o competiție de nivel european au fost prea mari pentru Bodgan și Roland, astfel că rezultatele nu au fost spectaculoase. Trebuie menționat însă faptul că Bogdan are doar 16 ani, iar Roland 17 ani, cei doi băimăreni fiind printre cei mai tineri participanți de la „europenele” de la Belgrad. 

Bogdan Pînzaru a concurat joi (23 iunie) în cursa de Kaiac 2 Juniori – 1000 m alături de Vlad Olteanu (de la CSM Brăila), a ocupat locul 7 în Seria 2 a calificărilor și s-a calificat în semifinală. Cei doi s-au clasat astăzi doar pe locul 9 și au ratat calificarea în finală, unde vor evolua primele trei clasate din semifinală, alături de cele șase echipaje care și-au câștigat locurile din calificări.

Celălalt sportiv băimărean, Roland Kupas, a făcut parte din echipajul de Kaiac 4 Juniori – 500 m al României, alături de Alexandru Hanceriuc (CS Olimpia București), Robert Nagy (CSȘ Orșova) și Mihail Furdui (CSM Pitești). Echipajul a ratat calificarea în semifinale după ce s-a clasat doar pe locul 16 în clasamentul general (din cele 18 înscrise în această probă).

Sportivii băimăreni sunt pregătiți la Clubul Sportiv Simared de antrenorul Costel Bașa, iar la lotul național de juniori de Andrei Ștefan Frusinoiu.

La competiția desfășurată la Belgrad participă sportivi reprezentând 33 de țări din Europa.

(Credit foto: pagina Club Simared Baia Mare)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here