Detalii

SCM Timișoara a învins cu 28-25 (15-8) pe CSM Știința Baia Mare în derby-ul etapei a VI-a din SuperLiga CEC Bank, deși jucătorii antrenați de Eugen Apjok au condus cu 18-25 cu doar 10 minute înainte de final. Punctele care au decis soarta acestui joc au fost realizate de Ionel Melinte, care a transformat o lovitură de pedeapsă în ultimul minut!

După primele 20 de minute scorul a fost egal, 3-3, ambele echipe punctând prin lovituri de pedeapsă. Gazdele au izbutit primul eseu prin aripa neo-zeelandeză Shennen în minutul 28, iar pilierul gruzin Baliashvili a restabilit egalitatea patru minute mai târziu (8-8). Până la pauză Ionel Melinte înscrie un nou eseu în contul timișorenilor, tot el reușește și transformarea, astfel că scorul la pauză a fost 15-8.

În debutul reprizei secunde băimărenii profită de eliminarea temporară a lui Conache și în doar 4 minute de superioritate numerică marchează două eseuri, prin centrul tongan Sione Fakaosilea și mijlocașul la grămadă namibian Helarius Kisting, acesta din urmă reușind și o transformare (15-20 în minutul 53). După ce Melinte reduce diferența (18-20) dintr-o lovitură de pedeapsă, CSM Știința își mărește avantajul în urma unui eseu al lui Sikuea Taliauli (18-25 în minutul 70).

Bănățenii au egalat însă soarta jocului după ce Shennan a înscris un eseu, transformat de Melinte (25-25), același Melinte reușind să aducă victoria în tabăra gazdelor după ce a reușit să înscrie din lovitură de pedeapsă în ultimul minut!

Marcatori: Ionel Melinte (3 lovituri de pedeapsă, 1 eseu și 2 transformări), Stephen Shennan (2 eseuri) – pentru Tmișoara, respectiv Taniela Maravunawasawasa (1 lovitură de pedeapsă), Omar Baliashvili (1 eseu), Sione Fakaosilea (1 eseu), Helarius Kisting (1 eseu, 1 transformare) și SikueaTaliauli (1 eseu) – pentru Baia Mare.

Steaua București a învins, cu 101-26 (54-7), pe Tomitanii Constanța și a urcat pe primul loc în clasament. Etapa viitoare este programat derby-ul primelor două clasate, CSM Știința – Steaua, sâmbătă 12 iunie, de la ora 12, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare.

Foto: www.opiniatimisoarei.ro

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here