Detalii

Campionatul Național de Raliuri Betano a continuat în acest weekend la Bacău, acolo unde s-a desfășurat cea de a VI-a etapă din acest sezon: Raliul Moldovei 2021. Învingător la general a fost echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) cu un timp total de 01:24:08,4.

Băimăreanul David Tarța a reușit o nouă performață notabilă alături de copilotul său Mihai Sandu, ocupând la finalul etapei locul al doilea la categoria dedicată juniorilor. 01:40:06,9 a fost timpul final înregistrat la bordul mașinii Suzuki Swift Sport, cu 02:35 minute mai mult decât echipajul Paul Popa/Teodor Găină.

Cei doi confirmă forma pozitivă pe care o traversează, având rezultate excelente în Raliul Maramureșului (locul 1 la Juniori + locul 1 la Swift Cup) și bune în Raliul Argeșului (locul 3 la Juniori).

Tânărul pilot (19 ani) a oferit câteva declarații pentru Arena MM și a transmis totodată și un mesaj de încurajare pentru tinerii pasionați de fenomenul Auto-Moto. Reamintim faptul că în 2014, David Tarța a primit premiul FRAS pentru cel mai tânăr pilot licențiat în România. La acel moment, băimăreanul avea doar…12 ani !

Mulțumit pe deplin sau aveați așteptări și mai mari de atât ?

„Salutare, aveam așteptări mai mari, am sperat să avem un ritm mai mare și mai constant, dar ne bucurăm că am reușit să terminăm pe a doua treaptă a podiumului.”

Primul loc la tine acasă în Maramureș și podium în Arges și Moldova. Urmează Raliul Sibiului, ce obiectiv aveți acolo?

„Obiectivul la Raliul Sibiului este de a obține o poziție cât mai înaltă pe podiumul Swift Cup cât și a Juniorilor, dar acest țel va fi unul greu deoarece și colegii mei de la cupă sunt foarte experimentați și rapizi.”

 

 

 

 

 

Care ar fi etapa/raliul cel mai așteptat din sezon pentru tine și de ce ?

„Cea mai așteptată etapă a fost Raliul Maramureșului deoarece de mic copil am avut visul de a concura pe probele de acasă. Raliul a fost organizat exemplar, prezența spectatorilor a fost una foarte mare și toate probele au fost pe placul meu.”

Un mesaj pentru cei mici care ar dori să o ia pe drumul ales de tine. Pe ce ar trebui să se focuseze cel mai mult și la ce ar trebui să aibă grijă ?

„Sfatul meu pentru fiecare copil, indiferent de visul său, este: „Nu vă fie frică să greșiți, făceți ceea ce vă pasionează, asumați-vă riscuri!””

(Sursă foto principal: Donea Răzvan)
(Sursă foto articol: pagină facebook David Tarța – Racing + Rally Photo)

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here