Detalii

Echipa de fotbal a orașului Baia Mare a reușit să promoveze în eșalonul secund după o pauză de șase ani, iar conducerea clubului a început deja pregătirile pentru viitorul sezon de Liga 2. „Minerii” se vor reuni pe 1 Iulie sub aceeași formulă a staff-ul tehnic (Ciprian Danciu – antrenor, Ovidiu Mic – delegat și Vasile Miriuță – director tehnic), dar cu unele modificări în ceea ce privește lotul de jucători.

Patrick Petre nu și-a prelungit contractul cu Minaur Baia Mare și se pare că va continua să evolueze tot în Liga 3, la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, sub îndrumarea tatălui său, Florentin Petre. Tot la capitolul plecări îl notăm și pe columbianul Jhon Mondragón, jucător cu care nu s-a ajuns până în prezent la o înțelegere din punct de vedere financiar, despărțirea de fundașul central fiind iminentă.

În ceea ce privește venirile, directorul sportiv Vasile Miriuță ne-a confirmat că buna colaborare cu CFR Cluj va continua și în acest sezon. Ivorianul Ricky Gneba va rămăne să evolueze pentru Minaur Baia Mare și în Liga 2, cele două conduceri fiind în tratative avansate pentru împrumutul mai multor jucători. Tânărul mijlocaș central, Alin Fica va îmbrăca tricoul galben-albastru în sezonul viitor, iar atacantul ghanez Emmanuel Yeboah este aproape și el de un împrumut la Baia Mare. Mai multe informații vom avea după data de 26 Iunie, atunci când campioana României se întoarce din cantonamentul din Austria și își vor putea definitiva lotul pentru Liga 1.

Antrenorul principal al echipei, Ciprian Danciu ne-a declarat că dorește să păstreze nucleul de jucători care au dus greul în Liga 3, fiind însă nevoie de unele completări pentru un plus de valoare. Internaționalul Alin Văsălie va fi împrumutat încă un sezon de la Universitatea Cluj, iar Raphael Stănescu va continua să evolueze pe Stadionul „Viorel Mateianu”.

Minaur Baia Mare se va deplasa într-un cantonament de pregătire în Ungaria, la Mezőkövesd, în perioada 11-21 Iulie. Jocurile de pregătire vor fi anunțate în perioada următoare.

Campionatul Ligii a 2-a va începe pe 6 august, iar sezonul regulat ar trebui să se încheie în finalul lunii Noiembrie. Primele șase clasate se califică în Play-Off, restul echipelor jucând în Play-Out (două grupe a câte șapte formații). Ultimele două clasate din fiecare grupă retrogradează direct, în timp ce ocupantele locurilor 5 vor juca un baraj tur-retur pentru menținerea în Liga 2.

 

Vasile Miriuță ne-a oferit și câteva previziuni în privința noului sezon, salvarea de la retrogradare fiind principalul obiectiv al echipei:

 

Pe cei de la Poli Iași îi văd favoriți la promovare, mai ales după aducerea lui Cornel Șfaițer în conducere. Chiajna rămâne acolo sus, de Dinamo nu aș știi ce să zic în acest moment. Csíkszereda are o echipă bună, cu un conducător și un antrenor la fel de bun. Steaua nu văd să aibă drept de promovare nici anul viitor, dar orice se poate întâmpla.

Pentru noi este destul de clar obiectivul: menținerea în Liga 2. Sperăm la mai mult pe viitor. Primarul Cătălin Cherecheș și viceprimarul Doru Dăncuș au fost alături de noi tot acest sezon și sperăm ca și anul acesta să ne susțină și să ne ajute în continuare.

(Credit foto: Minaur Baia Mare)

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here