Detalii

Echipa de handbal feminin CS Minaur Baia Mare a început astăzi pregătirile pentru sezonul 2023/2024 sub comanda lui Andrei Popescu, cel mai tânăr antrenor principal din Liga Florilor Mol (va împlini 34 de ani în 16 septembrie). La „polul opus” se află tehnicianul de la HC Zalău, Gheorghe Tadici, în vârstă de 71 de ani.
Din staff-ul tehnic al echipei băimărene vor mai face parte Daniel Apostu (antrenor secund), Călin Crișan (preparator fizic) și Valentina Mitrașca (fizioterapeut).

Andrei Popescu a început să practice handbalul la CS Extrem Baia Mare, echipă cu care a fost campion național la juniori 3, în 2004. A făcut parte din prima grupă de juniori selecționați la Centrul Național Olimpic de Excelență de la Sighișoara. La seniori, a jucat pentru echipele Minaur / HCM Baia Mare, Pandurii Tg. Jiu și CSM Vaslui. Cele mai bune performanțe le-a obținut în sezonul 2014/2015 când a câștigat campionatul, cupa și Supercupa României cu HCM Minaur Baia Mare, iar în ediția următoare a evoluat cu gruparea băimăreană în Liga Campionilor.

Cariera de antrenor a început-o la doar 29 de ani, la grupele de junioare de la CSM Slatina, în 2018. În sezonul 2021/2022 a fost vicecampion național cu echipa olteană la junioare 3. Sezonul trecut, Andrei a debutat pe banca tehnică a unei echipe de senioare, fiind secundul lui Raul Fotonea la Minaur în etapele 1-21 și antrenor principal în ultimele 5 etape.

La startul pregătirilor din acest sezon, Andrei Popescu a declarat că speră într-o clasare în prima jumătate a clasamentului în Liga Florilor Mol:

“Obiectivul pe care ni l-am propus noi și conducerea clubului este o clasare mai bună decât cea din sezonul trecut. Sperăm să avem evoluții constant bune, fără prea multe fluctuații. Din punct de vedere numeric sunt mulțumit de lot, au venit fete noi, altele au plecat. Vom încerca să le integrăm cât mai repede pe cele nou venite, să le arătăm ce înseamnă Minaur. Nu va fi ușor. Va fi un campionat interesant, foarte echilibrat, pentru că multe echipe s-au întărit, inclusiv nou promovatele. Cu siguranță, vor fi multe meciuri pe muchie de cuțit.”

(Credit foto: pagina CS Minaur Baia Mare / Ovidiu Dragomir)

5 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here