Detalii

Partizan Belgrad a câștigat, cu 30-26 (15-13), primul meci cu CS Minaur Baia Mare din turul 3 al EHF European Cup, după o confruntare în care s-a jucat cu multă agresivitate, arbitrii bulgari fiind nevoiți să acorde și două cartonașe roșii, câte unul pentru fiecare echipă (Nikola Zečević de la gazde și Daniel Bera de la oaspeți).

Sârbii au condus în repriza secundă constant la diferențe de 6-7 goluri, însă băimărenii nu au renunțat la luptă și au încheiat jocul cu un deficit de 4 goluri, care poate fi recuperat săptămâna viitoare în meciul decisiv din Sala sporturilor “Lascăr Pană”.  

După un debut echilibrat, în care s-a mers “cap la cap” până la scorul de 4-4, gazdele reușesc să se desprindă la 3 goluri în minutul 10 (scor 7-4). Minaur egalează la 9 în minutul 20, însă “alb-negrii” de la Partizan preiau conducerea și au avantaj de 4 goluri în minutul 26 (scor 14-10).

Finalul primei reprize este extrem de tensionat. După un time out cerut de Alexandru Sabou oaspeții reduc diferența până la pauză la doar două goluri (15-13), însă în minutul 30 ies … scântei pe semicerc și arbitrii din Bulgaria îi arată cartonaș roșu lui Nikola Zečević, în timp ce băimărenii Nagy și Čip sunt sancționați cu eliminări de câte 2 minute.

Încurajați de suportenii din tribune gazdele reușesc să-și mărească avantajul pe tabela de marcaj la 5 goluri (22-17 în minutul 43), moment în care antrenorul băimărean solicită al doilea time-out. După o perioadă excelentă pentru Nemanja Živković, cu 5 goluri marcate în debutul reprizei secunde, se remarcă Uroš Kojadinović, care punctează de 7 ori în repriza secundă (!) și mărește la 7 goluri diferența în favoarea grupării din Serbia: 27-20 (minutul 52).

Minaur „trăiește” în atac prin golurile lui Căbuț și Vujovic, însă nu reușesc decât să reducă din diferență până la finalul meciului, scor 30-26, astfel că returul de peste o săptămână se anunță extrem de interesant.

RK Partizan Belgrad – CS Minaur Baia Mare 30-26 (15-13)
Sala sporturilor Vozdovac – cca 1000 spectatori.
Au arbitrat: Georgi Doychinov și Yulian Goretsov (Bulgaria).
Observator EHF: Stepan Partemian (Grecia).

Partizan: Čolović, Trnavac, Djordjević – Kojadinović 7, Zivković 6, Mićić 4, Petrić 4, Pisarić 3, Ivanović 2 (1), Dragović 1, Radovanović 1, Začević 1, Popović 1, Stojanović, Varga. Antrenor: Nenad Maksić.

CS Minaur: Terekhov (4 intervenții), Buzogany (9 intervenții), R. Pop – Vujović 7 (1), Căbuț 7 (2), Buzle 4, Kotrć 3, Nagy 2, Vujić 1, Mollino 1, Teca 1, Čip, Buguleț, Bera, Huta, Bușecan. Antrenor: Alexandru Sabou.

Aruncări de la 7 metri: 2-4 (transformate 1-3, au ratat Kojadinovic respectiv Căbuț).
Minute de eliminare: 4-12 (Zečević a fost descalificat în minutul 30, iar Bera în minutul 50).

(Credit foto: www.rkpartizan.rs)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here