Detalii

După trei clasări consecutive pe locul 8 în edițiile de campionat 2017/2018, 2018/2019 și 2019/2020 voleibaliștii băimăreni au reușit să-și îmbunătățească performanța în acest sezon, reușind să ocupe locul 7 în Divizia A1.

Pentru Știința Explorări Baia Mare sezonul recent încheiat a fost unul extrem de dificil, în condițiile în care lotul de jucători a suferit atât din cauza pandemiei de Coronavirus, precum și a lipsei de omogenitate, având în vedere că au fost transferați șase jucători înaintea campionatului.

În primele etape s-au pierdut meciuri prin neprezentare din cauza infectării cu virusul Sars CoV 2 a jucătorilor și staff-ului tehnic, apoi randamentul echipei a avut de suferit după perioada de carantină. Au apărut și probleme medicale, astfel că echipa s-a clasat pe locul 8 după sezonul regulat și a jucat în turneul pentru locurile 5-8. Elevii antrenorului Marius Botea au obținut patru victorii în cele șase meciuri disputate, suficiente pentru a termina campionatul pe locul 7.

Titlul de campioană națională în ediția 2020/2021 a revenit echipei CSM Arcada Galați, podiumul ediției fiind completat de SCM Zalău (echipă antrenată de ex-băimăreanul Sorin Pop) și SCMU Craiova. Ultima clasată, CSU Brașov a retrogradat în Divizia A2.

Clasament final Divizia A1 (ediția 2020/2021)

 1. CSM Arcada Galați
 2. CSS CNE LAPI Dej – SCM Zalău
 3. SCMU Craiova
 4. Steaua București
 5. Dinamo București
 6. Unirea Dej
 7. Știința Explorări Baia Mare
 8. ”U” Cluj Napoca
 9. CSU Știința București
 10. CS UV Timișoara
 11. CSU Brașov

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here