Detalii

În perioada 27-30 iunie a avut loc la Bratislava, în Slovacia, Campionatul European de kaiac canoe pentru juniori și tineret (under 23).
La acestă competiția a participat și sportivul băimărean Bogdan Pînzaru (18 ani), legitimat la CS Simared, care s-a clasat pe locul 7 în Finala B a juniorilor la K2 – 500 m și pe locul 13 în clasamentul general la K2 – 1000 m.

La ediția din acest an a Campionatului European de kaiac canoe pentru juniori și tineret (under 23), desfășurată în Centrul sportiv de canotaj Zemnik din Bratislava, s-au aliniat la start sportivi din 36 de țări.

Echipajul României de Kaiac 2 juniori format din Bogdan Pînzaru (de la Simared Baia Mare) și Nicușor Bădoiu (CSȘ Orșova), a ratat calificarea în finala probei de 1000 de metri și s-a clasat pe locul 13 în clasamentul general (din 18 echipaje). Pe distanța de 500 m, Pînzaru și Bădoiu au concurat în Finala B și s-au clasat pe locul 7 (din 9 echipaje).

Băimăreanul Bogdan Pînzaru a făcut parte și din echipajul de Kaiac 4 – 500 m al României, alături de Nicușor Bădoiu (CSȘ Orșova), Ruben Sacrieriu (CS Olimpia București) și Alexandru Smadici (CSȘ Turnu Măgurele). Din păcate, au ratat calificarea în semifinale și s-au situat pe locul 17 în clasamentul general (din 18 echipaje).

România a ocupat locul 10 în clasamentul pe națiuni, cu 3 medalii obținute (una de aur, una de argint și una de bronz). Pe primul loc s-a clasat Ungaria, cu 28 de medalii cucerite (12 de aur, 9 de argint și 7 de bronz).

(Credit foto: pagina Slovenská kanoistika – Sprint Team)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here