Detalii

Fostul arbitru internațional Cristian Balaj a fost numit în funcția de președinte al clubului CFR 1907 Cluj. Băimăreanul în vârstă de 50 de ani va avea un salariu lunar de aproximativ 25.000 euro, conform ziarului prosport.ro.

Odată cu demiterea antrenorului Marius Șumudică, a fost pus pe liber și Marian Copilu, președintele campioanei de la acel moment. După mai bine de două săptămâni, CFR Cluj s-a înțeles cu fostul arbitru FIFA cu toate că în cursul zilei de ieri Balaj nu a dat de înțeles că ar fi tentat de proiectul propus.

„Confirm înțelegerea cu CFR Cluj, aceasta urmează să fie parafată în perioada următoare. În urma discuțiilor cu acționarii, am rămas plăcut impresionat de proiectele serioase pe care mi le-au prezentat, în mod sprecial de cel al înființării unei academii de juniori care va aduce un plus valoare nu doar pentru viitorul clubului, cât și pentru echipa națională.

Discuțiile abordate au vizat atribuțiile funcției de președinte, iar singurul subiect legat de arbitraj a fost nevoia implementării sistemului VAR în România pentru a elimina greșelile majore.

Atenția mea se îndreaptă acum și către decizia WADA de a declara Agenția Națională Anti-Doping ca fiind neconformă până la adoptarea noii legi anti-doping.

Am decis ca preluarea funcției de președinte al CFR Cluj să fie făcută imediat după ce proiectul de lege în derulare intră pe făgaș normal în Parlament și este asigurată procedura de urgență propusă în urma ședinței de Guvern”

Cristian Balaj va ocupa pentru prima dată o funcție de conducere în cadrul unui club, dar are experiență ca și conducător. Acesta s-a retras din arbitraj în 2016 și a ocupat apoi funcția de consilier la Ministerul Tineretului și Sportului. Din 2019 Cristi Balaj a devenit președinte al Agenției Naționale Anti Doping, după ce a fost și președinte al Asociației Județene de Fotbal Maramureș.

(Credit foto: Realitatea Sportivă + GSP)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here