Detalii

Conducerea Federației Române de Rugby l-a desemnat pe Eugen Apjok în funcția de antrenor principal al echipei naționale de rugby a României după demisia lui Andy Robinson, căruia i s-au reproșat rezultatele dezamăgitoare din ultima perioadă, care au culminat cu cele două înfrângeri din meciurile test cu Uruguay (16-21) și Samoa (0-22), ambele disputate în luna noiembrie la București.

Eugen Apjok va avea la dispoziție următorul staff tehnic la echipa națională: David Ellis – antrenor apărare, Stephen Scott – antrenor compartiment înaintare, Valentin Ursache – antrenor zona contact, Mihăiță Lazăr – antrenor jocul în grămada ordonată, Viorel Lucaci – antrenor jocul în margine, Sosene Anesi – antrenor treisferturi.

La scurt timp după ce a acceptat să preia conducerea tehnică a naționalei, antrenorul campioanei României, Eugen Apjok, a făcut următoarea declarație pentru rugbyromania.ro:

“Numirea mea ca antrenor al echipei naționale este o onoare, și în acelasi timp, o mare provocare și responsabilitate. Am acceptat propunerea cu sentimentul că pot duce mai departe munca predecesorului meu căruia vreau să-i mulțumesc pe această cale pentru tot ce a făcut la echipa națională, astfel încât să reușim în timpul rămas până la Cupa Mondială să construim în jurul unei viziuni comune care să reflecte cât mai fidel cultura și spiritul rugbyului românesc. Nu în cele din urmă vreau să mulțumesc președintelui clubului CSM Știința Baia Mare pentru înțelegerea arătată referitor la această oportunitate”.

România este calificată la Cupa Mondială, competiție ce va avea loc anul viitor în Franța. “Stejarii” se află în Grupa B și vor debuta pe 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux, apoi vor juca pe 17 septembrie cu Africa de Sud (Bordeaux), pe 30 septembrie cu Scoția (Lille) și pe 8 octombrie cu Tonga (Lille).

(Credit foto: rugbyromania.ro)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here