Detalii

Considerată una dintre jucătoarele de perspectivă din handbalul juvenil românesc, Teodora Damian (17 ani), a decis să își continue cariera la Minaur Baia Mare, club cu care a semnat un contract valabil pentru următoarele 4 sezoane.

În acest an, Teodora a câștigat titlul de campioană națională la junioare 1 cu echipa Liceului Teoretic “Liviu Rebreanu” din Turda, iar în luna august va participa cu naționala României la Campionatul Mondial Under 18, care se va desfășura la Chuzhou, în China.

Căpitanul naționalei de junioare a României, Teodora Damian, a avut mai multe oferte de la echipe de top din țara noastră, participante în cupele europene, însă a ales să joace pentru Minaur și speră să debuteze cu echipa băimăreană în Liga Florilor Mol.

S-a născut în data de 9 decembrie 2006, la Aiud (județul Alba), și a început să joace handbal la Ocna Mureș, sub îndrumarea antrenoarei Ana Maria Stetz – Grozav (fostă jucătoare la Constructorul Baia Mare). A mai evoluat pentru echipa de junioare din Luduș și la Pegasus Tg. Mureș, iar de 4 ani este legitimată la AHC Potaissa – Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” Turda.

Teodora Damian (177 cm înălțime) poate evolua pe posturile de centru sau inter stânga. În afara titlului de campioană națională la junioare 1, cucerit în acest an, mai are în palmares o medalie de argint la Campionatul național rezervat junioarelor 2 (în anul 2022) și o medalie de bronz câștigată în Cupa României la junioare 1 (2023).

Cu naționala de junioare a României a obținut următoarele performanțe: locul 1 la Jocurile Mediteraneene din Muntenegru (2022) – unde a fost golghetera turneului cu 50 de goluri marcate în cele 7 meciuri disputate, locul 2 la Campionatul European Open din Suedia (2022) și locul 2 la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Maribor (2023), fiind golghetera competiției cu 42 de goluri.

(Credit foto: pagina FRH – Federația Română de Handbal)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here