Detalii

Plecat de la CS Minaur la mijlocul lunii iulie, antrenorul Costică Buceschi și-a găsit un nou angajament și a semnat cu campioana Turciei, Kastamonu Belediyesi GSK. Tehnicianul sucevean în vârstă de 51 de ani se întoarce astfel în Liga Campionilor, formația turcă primind de la EHF un wild-card cu drept de participare în cea mai prestigioasă competiție.

După ce pe data de 16 iulie anunțase prin intermediul contului personal de Facebook că nu nu va mai lua parte în proiectul Minaur și în sezonul viitor, Costică Buceschi și-a găsit o nouă echipă și a semnat cu reprezentanta Turciei în Champions League, Kastamonu Belediyesi GSK. Costică părăsește astfel formația care i-a adus cele mai mari satisfacții pe plan intern și european, semnând cu o echipă cu ambiții tot mai mari.

Kastamonu Belediyesi Gençlik Spor Kulübü este campioana ultimelor trei ediții din Super Liga turcă, iar în această vară a perfectat câteva transferuri de senzație. Jovanka Radičević, Majda Mehmedović, Milena Raičević și Marina Rajčić au părăsit ŽRK Budućnost și au semnat cu formația din „Țara Semilunei”.


Costică Buceschi a preluat o echipă în plină ascensiune care înceacă în acest sezon să cunoască gloria și în Champions League, cea mai puternică competiție intercluburi din Europa. Kastamonu GSK a ajuns în sezonul 2017-2018 până în semifinalele Cupei EHF. În sferturi a eliminat formația sălăjeană HC Zalău cu scorul de 55-53 la general. În semifinale a jucat tot cu o echipă românească, cedând cu 40-41 în fața celor de la SCM Craiova, echipă ce avea să și cucerească trofeul în acel an.

Pentru tehnicianul român, Kastamonu reprezintă prima aventură în afara țării în ceea ce privește antrenoratul. Costică Buceschi a mai pregătit până acum în Liga Florilor formațiile HCM Baia Mare, HC Dunărea Brăila, Corona Brașov și CS Minaur Baia Mare. Conform site-ului turcesc hentbolhaber.net, Costică a avut deja o primă întâlnire cu echipa și urmează să își înceapă treaba începând de astăzi.

(Credit foto: Ovi Dragomir – pagina de facebook CS Minaur Baia Mare)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here