Detalii

Handbalistele de la CS Minaur Baia Mare au debutat cu victorie împotriva echipei poloneze MKS Zaglebie Lubin, scor 34-32 (18-14), în Grupa B din EHF European League, după un meci palpitant, în care soarta jocului s-a decis în ultimele 2 minute. Andreea Popa a înscris ultimele două goluri ale învingătoarelor și a fost golgetera echipei băimărene cu 7 goluri, la egalitate cu Cristina Laslo.

În celălalt meci al grupei, Les Neptuns de Nantes (Franța) a fost învinsă pe teren propriu, cu 25-27 (16-17), de SG BBM Bietigheim (Germania).

La meciul dintre CS Minaur și MKS Zaglebie Lubin a fost permisă intrarea spectatorilor în limita a 30 % din capacitatea sălii, astfel că la debutul în Europa al băimărencelor au asistat circa 650 de spectatori.

Gazdele au condus în cea mai mare parte a jocului pe tabela de marcaj, avantajul maxim fiind de 4 goluri: 18-14 (la pauză), 21-17 (35′) și 23-19 (38′). Principalele marcatoare de la Minaur în prima repriză au fost Cristina Laslo cu 5 goluri, japoneza Asuka Fujita cu 4 goluri și Jelena Lavko cu 3 reușite.

Jocul s-a echilibrat în ultimul sfert de oră al meciului, polonezele profitând de superioritățile numerice de care au beneficiat (timp de 8 minute), dar mai cu seamă de … “cadourile” primite de la adversare, care au făcut 7 greșeli tehnice de prindere și pasare! Pe fondul acestor erori din tabăra gazdelor Zaglebie Lubin a reușit să egaleze în minutul 54 (scor 29-29).

Ultimele două minute se joacă cu “garda jos”, ambele echipe fiind interesate să-și adjudece victoria. Minaur are avantaj fragil, de un singur gol (32-31), în minutul 58, însă Andreea Popa  perforează poarta adversă de două ori și asigură liniștea în tribune (34-31). Pivotul Milojevic mai are timp pentru un gol, astfel că rezultatul final va fi 34-32.

CS Minaur Baia Mare – MKS Zaglebie Lubin 34-32 (18-14)
Sala sporturilor “Lascăr Pană” – cca 650 spectatori.
Au arbitrat: Dragana Jakovljevic și Danijela Sando Kovacevic (Serbia).
Delegat EHF: Wassili Fegir (Ucraina).

CS Minaur Baia Mare: Pandzic (7 intervenții bune, a apărat inclusiv o aruncare de la 7 m), Enache (7 intervenții bune) – A. Popa 7, Laslo 7, Fujita 6, Lavko 5 (1), Burlachenko 4, Severin 3, Polocoșer 1, Cioca 1, De Souza, Țîrle, Tănasie, Kerekes, David. Antrenori: Raul Fotonea și Daniel Apostu.

MKS Zaglebie Lubin: Waz (14 intervenții bune), Drzemicka – Galinska 7 (5), Jakubowska 5 (1), Gorna 5, Kochaniak-Sala 4, Zawistowska 4, Milojevic 3, Drabik 2, Matielli 2, Labuda,  Grzyb, Hartman, Milek. Antrenori: Bozena Karkut și Renata Jakubowska.

Aruncări de la 7 metri: 1-7 (transformate 1-6, a ratat Kochaniak-Sala).
Minute de eliminare: 8-4.

(Credit foto: Ovi Dragomir – pagina CS Minaur Baia Mare)

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here