Detalii

CSM Baia Mare va rămâne lider în SuperLiga României de rugby și la finele etapei a VI-a. Băimărenii s-au impus cu scorul de 46-14 (26-0) în fața Universității Cluj într-o partidă ceva mai dificilă decât o arată tabela.

Deși a pornit drept mare favorită, campioana României a avut de tras serios pentru a-și trece în cont primele puncte în partida desfășurată la Cluj-Napoca, Mihai Lămboiu înscriind primul eseu pentru „zimbrii” abia în minutul ’30.
Meciul a fost tranșat totuși până la pauză, când tabela arăta deja scorul de 26-0. Cele 4 eseuri marcate în prima parte a jocului au rezolvat și problema punctului bonus ofensiv, punct care păstrează de altfel maramureșenii pe primul loc.

„Studenții” clujeni fac o repriză a doua ceva mai bună și reușesc să ridice nivelul de joc și din punct de vedere ofensiv, marcând 2 eseuri (prin Paul Herman și Cristian Murgoci) ambele fiind și transformate. Scor final 46 la 14 pentru băimăreni, care se pregătesc pentru derbyul cu vicecampioana SCM Timișoara din etapa viitoare.

Universitatea Cluj – CSM Știința Baia Mare 14-46 (0-26)

Marcatorii meciului: Mihai Lămboiu (1 eseu), Adrian Apostol (1 eseu), Paul Popoaia (1 eseu), Sikuea Taliaului (1 eseu), Iulian Hartig (2 eseuri), Dorin Manole (3 transformări), Alexandru Bucur (2 transformări + 2 penalități) pentru oaspeți.
Paul Herman (1 eseu), Cristian Murgoci (1 eseu), Alexandru Harasim (2 transformări) pentru gazde.

În celălalt meci al zilei, CSA Steaua București s-a impus cu 27-14 (15-6) în derbyul cu CS Dinamo.

Clasament

  1. CSM Știința Baia Mare 25 puncte (6 meciuri)
  2. Steaua București 25 p (6)
  3. Dinamo București 15 p (6)
  4. SCM Timișoara 9 p (4)
  5. Universitatea Cluj 5 p (6)
  6. Tomitanii Constanța 0 p (4)

credit foto: pagină facebook CSM Știința Baia Mare (frr.ro)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here