Detalii

Handbalistele de la CS Minaur Baia Mare vor debuta în EHF European League – ediția 2021/2022 la sfârșitul acestei săptămâni, mai exact duminică 9 ianuarie 2022, de la ora 17, pe teren propriu, împotriva campioanei Poloniei, MKS Zaglebie Lubin. Medaliate cu bronz în sezonul precedent în această competiție, băimărencele au intrat direct în faza grupelor, în timp ce polonezele au eliminat în primele două tururi preliminare pe LC Brühl Handball din Elveția (35-19 și 33-24) și HC Zvezda Zvenigorod din Rusia (35-26 și 33-29).

Din Grupa B a competiției EHF European League, alături de CS Minaur și polonezele de la Zaglebie Lubin, mai fac parte Les Neptunes de Nantes (Franța) – deținătoarea trofeului și redutabila echipă germană SG BBM Bietigheim – considerată una din marite favorite la câștigarea ediției din acest an.

Prima adversară a echipei Minaur este MKS Zaglebie Lubin, formație care a câștigat anul trecut cel de-al doilea titlu de campioană națională din palmares, exact după 10 ani! Lubin a întrerupt astfel dominația echipei din Lublin, care câștigase campionatul Poloniei în 2018, 2019 și 2020 (a nu se confunda cele două localități, Lubin și Lublin!).

Gruparea din Lubin este antrenată de Bozena Karkut (60 de ani), o fostă jucătoare celebră din naționala Poloniei, care a jucat mulți ani la echipe de top din Europa. Este dublă câștigătoare a Ligii Campionilor, ca jucătoare, cu Hypo Viena, în 1998 și 2000. Din anul 2000 este antrenoarea echipei MKS Zaglebie Lubin, cu care a cucerit două titluri de campioană națională, de 11 ori a fost vicecampioană, de 3 ori a câștigat medalia de bronz, iar de 7 ori a triumfat în Cupa Poloniei.

Din lotul de jucătoare al echipei Zaglebie fac parte două „straniere”: Patricia Machado Matielli (33 ani, centru) – componentă a naționalei Braziliei la recent încheiatul Campionat Mondial din Spania (2021) și Jovana Milojević (29 ani, pivot) – componentă a naționalei Serbiei în 2020 la Campionatul European.

Vedeta echipei este Kinga Jakubowska (22 ani, inetr dreapta – foto alăturat), actuala golgeteră din Superliga PGNiG din Polonia, cu 96 de goluri marcate în 12 meciuri (medie de 8 goluri / meci)! Trei jucătoare de la Zaglebie au fost componente ale naționalei Poloniei în decembrie 2021 la Campionatul Mondial din Spania: Monika Maliczkiewicz (33 ani, portar), Adriana Gorna (25 ani, extremă dreapta) și Emilia Galinska (29 ani, inter stânga). Lotul echipei din Lubin mai are în componență câteva jucătoare importante, experimentate, cu jocuri multe în națională și în cupele europene: Kinga Grzyb (39 ani, extremă stânga), Joanna Drabik (28 ani, pivot) și  Karolina Kochaniak Sala (26 ani, inter stânga).

Meciul dintre CS Minaur Baia Mare și MKS Zaglebie Lubin va fi arbitrat de un cuplu de arbitre din Serbia, Dragana Jakovljević și Danijela Sando Kovačević, iar observator din partea EHF va fi ucraineanul Wassili Fegir.

Biletele de intrare pentru meciul din EHF European League s-au pus deja în vânzare online pe site-ul iabilet.ro, însă pot fi procurate și de la sediul clubului în zilele de joi și vineri, între orele 9-14, iar duminică de la casieria Sălii sporturilor „Lascăr Pană” între orele 15-17.

(Credit foto: zaglebie.lubin.pl)

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here