Detalii

În campionatul Diviziei A la handbal (eșalonul al doilea valoric) – sezonul competițional 2021/2022 vor participa și două echipe din Baia Mare: CNOPJ Baia Mare la feminin și CS Minaur II Baia Mare la masculin. Etapa inaugurală este programată în 12 septembrie (fete), respectiv 18 septembrie (masculin).

Federația Română de Handbal a decis să înscrie în Divizia A echipa Centrului Național Olimpic de Pregătire al Junioarelor (CNOPJ) din Baia Mare, formată din junioare născute în 2004 și 2005. Antrenorii echipei sunt Simona Maior Pașca și Claudia Cetățeanu, iar director tehnic este Ioan Băban.

În Divizia A la feminin s-au format două serii a câte 13 formații, iar echipa CNOPJ Baia Mare va face parte din Seria B alături de: „U” Cluj Napoca, HC Harghita Odorhei, „Liviu Rebreanu” Turda, Tonic Oradea, CS Amy Slatina, Arena Tg. Mureș, CS Universitatea de Vest Timișoara, CSU Reșița, CSU Oradea, CSM Tg. Jiu, CNE Râmnicu Vâlcea și Gloria II Bistrița.

În Divizia A la masculin vor fi alcătuite patru serii, pe criterii geografice, dar și ținându-se cont de dreptul de promovare al echipelor. Conform regulamentului, în ediția 2021/2022 toate grupările din Liga Zimbrilor sunt obligate să înscrie în competiție și echipa a II-a, pentru care vor trebui să joace minim 4 jucători seniori de cetățenie română sub 25 de ani, dintre care minim doi jucători seniori de cetățenie română sub 21 de ani.

Echipa CS Minaur II Baia Mare va fi antrenată de Claudiu Clonovszki, tehnician care a câștigat în acest an medalia de bronz cu Academia de Handbal Minaur la Campionatul național rezervat juniorilor I.

(Credit foto: facebook.com/CNOPJ-BAIA-MARE)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here