Detalii

Naționala de tineret a României, medaliată cu bronz la Euro 2023, s-a clasat doar pe locul 11 (din 32 de echipe participante) la Campionatul Mondial Under 20, care s-a desfășurat în această lună în Macedonia de Nord.
Bilanțul realizat la această competiție de „tricolore” este de 4 victorii și 3 înfrângeri, însă o clasare modestă, pe locul 11.

România a câștigat în faza grupelor două meciuri, 26-25 (13-13) cu Brazilia și 33-15 (16-7) cu Iran, dar a fost învinsă de Olanda, cu 26-29 (14-16). În grupa principală, selecționata antrenată de trio-ul Maior Pașca – Ardean Elisei – Huțupan Dinu a pierdut cu 26-27 (12-15) în fața Elveției și a cîștigat cu 32-23 (16-7) meciul cu modesta reprezentativă a Egiptului.

După ce au ratat calificarea în sferturile de finală româncele au jucat pentru locurile 9-12. Rezultate obținute: 32-34 (16-19) cu Germania și 42-28 (20-12) cu Muntenegru.

Din lotul deplasat de România la „mondialele” Under 20 au făcut parte și trei jucătoare de la CS Minaur Baia Mare: Denisa Romaniuc (7 meciuri, 8 goluri), Sorina Brîndușa (6 meciuri, 3 goluri), și Cristina Danciu (2 meciuri). Alte două echipe au avut câte trei handbaliste convocate, CSM București (Ioana Niță, Mihaela Mihai, Irina Maxim) și HC Dunărea Brăila (Ana Maria Cristea, Beatrice Raicea și Mariam Mohamed).

Câte două reprezentante în națională au avut SCM Rm. Vâlcea (Teodora Neagu, Anamaria Grigore) și Gloria Bistrița Năsăud (Rebecca Geamănu, Maria Noemi Mezei), celelalte jucătoare care au făcut parte din lot fiind legitimate la CSM Corona Brașov (Alisia Boiciuc), CSM Slatina (Diana Lixăndroiu), Dacia Mioveni (Bianca Drăgoescu), CSM Deva (Lavinia Florea) și Sepsi Sf. Gheorghe (Cristina Irimia).

Antrenorii reprezentativei României au fost Simona Maior Pașca (principal), Valentina Ardean Elisei (secund) și Luminița Huțupan Dinu (pregătirea portarilor).

Credit foto: pagina IHF / Kolektiff / Jure Banfi

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here