Detalii

Campionii naționali en-titre, Simone Tempestini și Sergiu Itu, au câștigat Raliul Maramureșului 2024, etapa a treia a Campionatului național de Raliuri Betano, la bordul unui Porsche 997 RGT, cu timpul de 1 h 12 min 23 sec 8/10.

Cei doi au fost urmați în clasamentul general de brașovenii Andrei Gîrtofan și Doru Vraja, pe modelul Skoda Fabia Rally 2, la 33 sec 2/10, podiumul fiind completat de bulgarii Martin Surilov și Zdravko Zdravkov (Citroen C3 Rally 2), la 1 min 46 sec de învingători.

La ediția din acest an a Raliului Maramureșului (31 mai – 1 iunie) au participat 53 de echipaje din 6 țări (România, Bulgaria, Ungaria, Germania, Franța și Slovacia).

Sebastian Scîrlet s-a impus categoric în toate clasamentele posibile mașinii sale – două roți motrice, juniori și clasa RC4 – la care s-a adăugat și un loc în Top 6. Cea mai bună clasare a unui sportiv local poate fi considerată cea a navigatorului Florin Dorca, care a încheiat raliul pe poziția a 4-a în clasamentul general (alături de Bogdan Cuzma).

Prima etapă a C.N. Raliuri Betano din 2024, Raliul Harghitei (26-27 aprilie), a fost câștigată de pilotul sibian Raul Badiu, alături de navigatorul său, Rareș Fetean, cu o mașină Skoda Fabia Rally 2 Evo. Pe locul secund s-au clasat brașovenii Andrei Gîrtofan și Doru Vraja, în timp ce Norbert și Francesca Maior (Ford Fiesta Rally 3 Evo) au completat podiumul clasamentului.

Raliul Argeșului (10-11 mai) a fost etapa a II-a a C.N. de Raliuri Betano și a avut următoarea ierarhie în clasamentul general pe primele trei poziții: 1. Simone Tempestini / Sergiu Itu (Porsche 997 RGT), 2. Martin Surilov / Zdravko Zdravkov (Citroen C3 Rally 2), 3. Andrei Gîrtofan / Doru Vraja (Skoda Fabia Rally 2).

Următoarea etapă a C.N. de Raliuri va fi Raliul Clujului și se va desfășura în perioada 22-23 iunie 2024.

(Credit foto: pagina Raliul Maramureșului 2024)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here