Detalii

Golgheterul sezonului recent încheiat din Liga 3 – Seria a X-a la fotbal este muntenegreanul Stefan Nikolić (SCM Zalău) cu 17 goluri marcate.

Între primii 10 marcatori din serie se află și trei jucători care provin de la echipe maramureșene, Emmanuel Mensah (CSM Sighetu Marmației) cu 13 goluri, Paul Batin (Minaur Baia Mare) cu 11 goluri și Alexandru Zaharia (CSM Sighetu Marmației) cu 9 goluri.

CSM Sighetu Marmației a avut sezonul trecut doi golgheteri tineri, Alexandru Zaharia (23 de ani) și ghanezul Emmanuel Mensah (19 ani). În schimb, în atacul echipei băimărene s-a remarcat “veteranul” Paul Batin (36 ani), care a înscris 6 goluri în sezonul regulat pentru CSM Victoria Carei și doar 5 goluri pentru Minaur.

SCM Zalău a avut cel mai bun atac din Seria a X-a, jucătorii sălăjeni reușind să marcheze 53 de goluri (sezon regulat + play off + semifinale baraj). CSM Sighetu Marmației și CSM Olimpia Satu Mare, ambele echipe cu câte 43 de goluri, au fost echipele care s-au clasat pe locul 2-3 în această ierarhie.

CS Minaur a avut cel mai slab atac în sezonul regulat (18 goluri), însă în play-out băimărenii au avut cel mai bun atac (24 de goluri), cu menținea că două meciuri s-au câștigat la ”masa verde” împotriva echipei Minerul Ocna Dej.

Top 10 marcatori din Liga 3 (Seria X), ediția 2023/2024

1. Stefan Nikolić (SCM Zalău / Muntenegru) 17 goluri
2-3. Ioan Hora (Crișul Sântandrei) 14 goluri
Rémi Emeriau (Olimpia MCMXXI Satu Mare / Franța) 14 goluri
4-5. Emmanuel Mensah (CSM Sighet / Ghana) 13 goluri
Moussa Samaké (CSM Olimpia Satu Mare / Mali) 13 goluri
6. Paul Batin (Victoria Carei + Minaur Baia Mare) 11 goluri
7-10. Alexandru Zaharia (CSM Sighet) 9 goluri
Viorel Chinde (CSM Olimpia Satu Mare) 9 goluri
Darius Marina (CSM Victoria Carei) 9 goluri
Sergiu Pop (SCM Zalău) 9 goluri

(Credit foto: pagina CS Minaur Baia Mare – Fotbal)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here