Detalii

– RETROSPECTIVA SEZONULUI 2023/2024 –

CS Minaur Baia Mare s-a clasat pe locul 9 în ierarhia din Liga Florilor Mol, în coborâre cu o poziție față de sezonul precedent.
Echipa pregătită de Andrei Popescu (34 de ani), cel mai tânăr antrenor din prima ligă, a fost la doar 4 puncte de locul 6, poziție care ar putea primi wild card pentru cupele europene, însă a avut emoții până în ultima etapă că poate ajunge la barajul de retrogradare!

Prima ligă de handbal feminin din România, Liga Florilor Mol, este una de top pe plan mondial, fiind asemănată cu Premier League din fotbal, datorită investițiilor masive și a numărului ridicat de vedete care joacă în țara noastră.

Anul trecut Minaur a ocupat locul 8 cu 32 de puncte, iar în sezonul recent încheiat s-a situat pe locul 9 cu 31 de puncte. Echipa băimăreană a coborât un loc în clasament și în mod cert ține tot mai greu pasul cu echipele de top din România, unele având bugete de peste 3 miloane de euro (CSM București, Rapid, Gloria Bistrița, Dunărea Brăila, SCM Rm. Vâlcea). Echipa de handbal feminin are „pe hârtie” un buget de aproximativ 1,5 milioane de euro, însă banii sunt virați în contul clubului de la Primărie cu întârziere, uneori restanțele către sportivi ajungând la 4-5 luni.

Minaur a avut în lot 24 de jucătoare care au bifat cel puțin un meci pe raportul de joc în ediția 2023/2024, însă două dintre acestea au părăsit echipa în turul campionatului: Anca Mițicuș (a rămas însărcinată) și Amalia Coman (transferată la CSM Iași).

Echipa standard:
Pandžić – Tănasie, Cazanga (Gomes), L. Popescu (Lundbäck), Pavlović, Bors, Spugnini.

La echipa de senioare au fost promovate 4 jucătoare care anul trecut au evoluat numai la echipa de junioare CSȘ 2 Baia Mare: Denisa Romaniuc, Cristina Danciu, Sorina Brîndușa și Maria Groșan. Acestea au jucat cu predilecție la echipa de tineret a clubului Minaur, care s-a clasat pe locul 4 în Campionatul național.

Golghetera echipei a fost pivotul Alba Chiara Spugnini Santomé, cu 136 de goluri marcate în cele 28 de meciuri disputate în Liga Florilor și Cupa României (129 de goluri în campionat și 7 goluri în cupă).

Lotul echipei CS Minaur Baia Mare în Liga Florilor Mol (24 de jucătoare):
Amra Pandžić (Slovenia), Cristina Mihiș, Clara Preda – Alba Chiara Spugnini Santomé (Spania) 129 de goluri, Katarina Pavlović (Croația) 110, Ana Maria Tănasie 91, Amelia Lundbäck (Suedia) 67, Magda Cazanga (Angola) 62, Sanja Vujović (Serbia) 43, Maria Gomes da Costa (Spania) 41, Oana Bors 36, Luciana Popescu 27, Andreea Ianăși 24, Alaksandra Vukajlović (Serbia) 20, Amalia Terciu 18, Dijana Ujkić (Muntenegru) 17, Eva Kerekes 13, Andreea Țîrle 9, Denisa Romaniuc 5, Anca Mițicuș 4, Cristina Danciu 2, Amalia Coman 1, Sorina Brîndușa, Maria Groșan.

CLASAMENTUL FINAL DIN LIGA FLORILOR

 

 

 

 

 

 

 


(Credit foto: pagina CS Minaur Baia Mare)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here