Detalii

Campionatul Național de Raliuri Betano 2021 și-a desemnat câștigătorii odată cu finalul ultimei etape din sezon, Raliul Bucovinei. Italianul Simone Tempestini a cucerit al șaselea titlu de campion național general și s-a aproiat la doar două lungimi de recordul lui „Titi” Aur. Cel mai longeviv pilot de raliuri din România, Bogdan Marișca și-a adjudecat titlul de campion în competiția dedicată exclusiv etapelor pe asfalt. Băimăreanul David Darța și-a confirmat talentul și în acest sezon, clasându-se pe prima poziție în clasamentul anual la categoria Juniori.

David Tarța și Mihai Sandu

Simone Tempestini (27 de ani) și-a adjudecat un nou titlu de campion general absolut în Campionatul Național de Raliuri. Principalul pilot al echipei Napoca Rally Academy (NRA) a câștigat în 2021 cel de-al șaselea trofeu după cele obținute în anii: 2015, 2016, 2018, 2019 și 2020. Simone se află la doar două lungimi de recordul lui Titi Aur (1995, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2006). La cum evoluează lucrurile în ultimii ani, pare doar o chestiune de timp până când recordul „all-time” va fi doborât.

Băimăreanul David Tarța a reușit să încheie sezonul la categoria dedicată Juniorilor pe prima treaptă. Tânărul de 19 ani s-a declarat mulțumit de finalul sezonului competițional:

Anul competițional 2021 a început cu foarte multe dificultăți dar s-a terminat cu victoria noastră la categoria Juniorilor și cu locul secund în categoriile RC5 și Swift Cup! De la a 4-a etapă am făcut echipaj cu un copilot foarte experimentat, @mihai_sandokan (Mihai Sandu) , de la care am învățat foarte multe (nu doar lucruri legate de raliu ), eu cred că am făcut un echipaj foarte foarte bun și știu că ne vom perfecționa în continuare!

Adrian Răspopa (1980-2021)

Anul 2021 a adus deopotrivă elemente pozitive, dar și dezamăgiri. Raliul Maramureșului s-a întors după 14 de absență, iar organizarea acestuia a fost una impecabilă. Raliul Iașului a produs în schimb o tragedie greu de anticipat: una dintre probele speciale a fost întreruptă după un accident grav, în urmă căruia și-a pierdut viața pilotul Adrian Răspopa.

 

(Credit foto: pagina de facebook David Tarta – Racing + ProSport)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here