Detalii

În cadrul ședinței Biroului Federal al Federației Române de Rugby, desfășurată astăzi, 2 decembrie, s-a decis ca finala Cupei României – ediția 2021, dintre CSM Știința Baia Mare și SCM Timișoara, să se desfășoare anul viitor, mai exact la data de 2 aprilie 2022.

Inițial, finala Cupei României din 2021 a fost programată în data de 11 decembrie, pe Stadionul ”Arcul de Triumf” din București, însă echipa băimăreană a intrat în carantină pentru 14 zile după revenirea din Africa de Sus, unde campioana en-titre a participat la un turneu de pregătire.

Delegația echipei CSM Știința Baia Mare a revenit în țară pe data de 30 noiembrie, iar la 24 de ore de la repatriere unul dintre jucătorii ”zimbrilor” a fost confirmat pozitiv cu virusul Sars-Cov-2 și se află în izolare, sub observație medicală în spital, fiind asimptomatic.

Încă două persoane care au călătorit în același avion cu rugbyștii băimăreni au fost depistați pozitiv, iar în acest moment se așteaptă rezultatul final al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” din București  pentru că există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron, conform Comunicatului de presă postat pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății:

Precizare cu privire la secvențierea genomică pentru tulpina OMICRON

2 decembrie 2021

Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile.

În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare.”

(Credit foto: facebook.com/CheetahsRugby)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here