Detalii

După ce căpitanul echipei CSM Știința Baia Mare, Ovidiu Cojocaru, a fost confirmat pozitiv cu virusul Covid 19 după revenirea „zimbrilor” din Africa de Sud, astăzi au fost depistați alți trei jucători ai campioanei en-titre cu coronavirus. Aceștia au fost internați la Spitalul de Boli infecțioase din Baia Mare, însă starea lor de sănătate este bună în acest moment, fiind asimptomatici.

Conform unui comunicat de presă postat pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății, probele recoltate celor trei sportivi de la CSM Știința Baia Mare au fost trimise la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București pentru a se verifica dacă virusul depistat are la bază tulpina Omicron:

„Trei dintre probele de control recoltate în ziua a 8-a de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș de la cei 28 sportivi repatriați din Africa de Sud au fost pozitive pentru infectia cu SARS CoV-2.

Cele 3 probe vor fi trimise pentru secvențierea tulpinii virusului la Institutul National de Cercetare „Cantacuzino”.

Sportivii lotului cu teste negative vor putea ieși din izolare în a 10-a zi de carantină.

Cei 3 sportivi care au fost depistați pozitiv rămân, în continuare, în izolare. Starea lor de sănătate este bună, fiind asimptomatici.
Toți sportivii sunt vaccinați anti-Covid 19.”

(Credit foto: facebook.com/rugbyromania)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here