Detalii

Golghetera echipei spaniole Rocasa Gran Canaria, Maria Gomes da Costa, va juca în sezonul viitor la CS Minaur Baia Mare. Interul stânga în vârstă de 23 de ani a marcat în acest sezon competițional 67 de goluri în cele 17 meciuri disputate pentru echipa aflată pe locul 3 în prima ligă spaniolă
Maria a debutat în 2022 în naționala de senioare a Spaniei și vine la echipa băimăreană împreună cu pivotul Alba Spugnini, colega ei de la Rocasa Gran Canaria.

Originară din Roquetas de Mar, Maria Gomes da Costa are 177 cm înălțime și joacă de 3 ani pentru Rocasa Gran Canaria, echipă cu care a cucerit două medalii de bronz (2021 și 2022) în campionat, iar anul trecut a contribuit și la câștigarea unui trofeu continental, EHF European Cup.

În ultimele trei sezoane a jucat cu Rocasa în EHF European Cup și EHF European League reușind să marcheze 69 de goluri în cele două competiții continentale inter-cluburi.

După ce a jucat în naționalele de cadete, junioare și tineret ale Spaniei, Maria Gomes a debutat în 2022 și în selecționata “Guerreras” – naționala de senioare, cu care s-a clasat pe primul loc la Jocurile Mediteraneene din Algeria. În cele 7 meciuri disputate până acum în tricoul reprezentativei de senioare a Spaniei a marcat 10 goluri.

(Credit foto: pagina Club Balonmano Remudas Isla de Gran Canaria)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here