Detalii

Echipa de kata mixt Under 18 a României, alcătuită din patru sportivi legitimați la CS Kanku Baia Mare, a obținut medalia de bronz la Campionatul European de Karate Kyokushin / Shinkyokushin pentru cadeți, juniori și tineret desfășurat la Debrecen (Ungaria) în perioada 24-25 iunie 2023.
Cei patru karateka băimăreni sunt Amalia Cristina Petrean, Darius David Pavel, Ionuț Ghiț și Anamaria Petric. Cei doi antrenori ai loturilor naționale sunt Grigore Petruț (CS Kanku Baia Mare) și Cristian Bolduț (ACS Cristian Dojo Zalău).
România a cucerit 12 medalii la această competiție și s-a clasat pe locul 6 în clasamentul pe națiuni.

Echipa de kata mixt juniori a României s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului, alături de naționala Ucrainei, și a fost devansată în ierarhia finală de două echipe ale Lituaniei, care au cucerit medaliile de aur și argint.

Campionatul European de karate kyokushin / Shinkyokushin pentru cadeți, juniori și tineret s-a desfășurat în Sala sporturilor „Hódos Imre” din Debrecen. Au participat peste 600 de sportivi, care au reprezentat 20 de țări.

România s-a clasat pe locul 6 în clasamentul pe națiuni cu un total de 12 medalii: 3 de aur, 1 de argint și 9 de bronz. Primul loc a fost ocupat de Ucraina cu 43 de medalii (16 aur, 11 agint, 16 bronz), pe locul 2 s-a situat Lituania cu 30 de medalii (9 aur, 8 argint, 13 bronz), iar pe locul 3 s-a clasat Polonia cu 22 de medalii (5 aur, 5 argint, 12 bronz).

(Credit foto: pagina Federația Română de Karate Kyokushin)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here