Detalii

Noul antrenor principal al echipei de handbal feminin CS Minaur Baia Mare este Raul Fotonea, care a semnat un contract valabil pe 6 luni. Acesta va colabora cu Daniel Apostu (antrenor secund), Călin Crișan (preparator fizic) și Valentina Mitrașcă (fizioterapeut).

Vicecampioana en-titre a României s-a despărțit în această lună de Costică Buceschi, Magdalena Kovacs, Claudia Cetățeanu și Ștefan Ciuntu. Nu sunt foarte clare însă motivele care au dus la această decizie, în condițiile în care s-au obținut  sezonul trecut performanțe excelente: medalie de argint în campionat și medalie de bronz în EHF European League.

Noul antrenor principal, Raul Fotonea, care a plecat azi dimineață cu echipa în cantonamentul din Ungaria, nu a mai antrenat niciodată la vreo formație de handbal feminin, în aceeași situație fiind și colaboratorii săi. Cu toate acestea Fotonea este optimist și crede că CS Minaur poate măcar să egaleze rezultatele din 2021 din cupele europene:

„Nici eu și nici Daniel Apostu nu am mai lucrat pe partea feminină. Poate că pentru început să constituie un mic dezavantaj, dar handbalul pe care îl știm este același. O dată creată legătura între noi și fete sunt convins că nu vom avea probleme de comunicare.

Presiunea e mare la Minaur, dar sunt convins că vom reuși să terminăm între primele echipe. În cupele europene îmi doresc să egalăm cel puțin performanța de anul trecut și să ajungem măcar în Final Four. 

Sunt conștient de faptul că preiau o echipă care vine după un sezon foarte bun și de la un antrenor extrem de apreciat în Baia Mare. Costică Buceschi a făcut o treabă bună, iar eu vreau să continui această muncă. Tot ce am nevoie din partea suporterilor e puțin credit și încredere. Știu ce pot și sunt convins că fetele vor juca alături de mine un handbal de calitate. Cu puțină răbdare, putem să facem lucruri frumoase împreună.”

Raul Fotonea a antrenat echipa masculină a clubului Minaur (locul 8 în ediția 2017-2018 și locul 9 în ediția 2018-2019), iar în ultimele două sezoane a pregătit echipa CSM Făgăraș, cu care s-a clasat pe locul 11 în 2019-2020 (campionatul a fost întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus). În ediția 2020-2021 gruparea din Făgăraș a retrogradat din Liga Zimbrilor după ce s-a clasat pe locul 13, însă Fotonea nu mai era pe banca tehnică din luna martie.

Daniel Apostu este de mai mult timp antrenor cu portarii la Centrul Național de Excelență de la Sighișoara și la loturile naționale de juniori și tineret, în timp ce preparatorul fizic Călin Crișan este la prima experiență în cadrul unui staff tehnic al vreunei echipe de handbal.

(Sursă foto: Paul Ursachi / UPfoto)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here