Detalii

Naționala de junioare a României va evolua în perioada 30 iulie – 10 august 2022 la Campionatul Mondial de handbal Under 18 din Macedonia de Nord, primul turneu final rezervat acestei categorii de vârstă cu 32 de echipe la start.
Antrenorul Aurelian Roșca a selecționat 17 jucătoare pentru această competiție, inclusiv patru băimărence: Maria Groșan (CS Minaur), Alisia Boiciuc, Cristina Danciu și Diana Neagu (CSS 2 Baia Mare).
România a fost repartizată în Grupa preliminară E și va juca cu Guineea (astăzi de la ora 21:30), Slovenia (luni, 1 august – ora 21:30) și Țările de Jos (marți, 2 august – ora 17:30).

Cele patru jucătoare băimărene (Groșan, Boiciuc, Danciu și Neagu) sunt componente ale Centrului Național Olimpic pentru Junioare din Baia Mare, unde sunt antrenate de Simona Maior Pașca și Claudia Cetățeanu. Maria Groșan este legitimată la CS Minaur, dar joacă cu dublă legitimare la CSS 2 Baia Mare. “Căpitanul” echipei naționale de junioare, Alisia Boiciuc, este originară din Sighetu Marmației, unde a început să practice handbalul sub îndrumarea antrenoarei Cornelia Lucaci. Cristina Danciu este un “produs” al CSS 2 Baia Mare, iar Diana Neagu a debutat la clubul Pegasus din Tg. Mureș și a venit la CNOPJ în 2018.

Lotul echipei României
Portari: Maria Demeter (Sepsi Sic Sf. Gheorghe), Teodora Diana Neagu (CSS 2 Baia Mare), Ioana Niță (CSM București).
Linia de 9 metri: Alisia Boiciuc (CSS 2 Baia Mare), Maria Groșan (CS Minaur Baia Mare), Teodora Damian (Lic. Teoretic Liviu Rebreanu Turda), Anamaria Mihaela Grigore, Denisa Pavel (ambele de la Sepsi Sic Sf. Gheorghe), Valentina Lecu, Diana Lixăndroiu (CSM Slatina), Irina Maxim (CSM București).
Extreme: Mihaela Mihai (Dunărea Brăila), Orsolya Mozes (Lic. Teoretic Liviu Rebreanu Turda), Vanessa Predescu (CSM Târgu Jiu), Mariam Nadia Mohamed (CSM București).
Pivoți: Cristina Danciu (CSS 2 Baia Mare), Maria Noemi Mezei (Energetic Rm. Vâlcea).
Antrenori: Aurelian Roșca (principal), Ileana Morari și Ionel Ghorghe (secunzi), Ildiko Kerekes Barbu (portari).

Componența celor 8 grupe preliminare
Grupa A: Muntenegru, Suedia, Algeria, Islanda
Grupa B: Iran, Macedonia de Nord, Uzbekistan, Senegal
Grupa C: Danemarca, Portugalia, Austria, Insulele Feroe
Grupa D: Croația, Kazahstan, Egipt, India
Grupa E: România, Țările de Jos, Guineea, Slovenia
Grupa F: Germania, Elveția, Slovacia, Coreea de Sud
Grupa G: Norvegia, Cehia, Brazilia, Uruguay
Grupa H: Ungaria, Franța, Argentina, Spania

Câștigătoarea ediției precedente, din 2018, desfășurată în Polonia, este Rusia, însă naționala Under 18 a acestei țări nu va participa la competiția din acest an din cauza sancțiunilor dictate de IHF în urma războiului din Ucraina. România a cucerit medalia de aur în 2014 la “mondialele” desfășurate în Macedonia.

(Credit foto: pagina CNOPJ Baia Mare)

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here