Detalii

La inițiativa primarului Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost convocat astăzi, în regim de urgență, ședința Consiliului Local, în cadrul căruia s-a aprobat rectificarea bugetară a clubului Minaur pe anul 2021 prin majorare cu suma de 3,092 milioane lei. Proiectul de hotărâre a fost votat cu unanimitate de voturi a consilierilor prezenți (19 voturi “pentru”, nici un vot împotrivă, nici o abținere).

S-a votat și un amendament la proiectul de hotărâre, în care s-a stabilit ca 80 % din suma aprobată să fie destinată cheltuielilor salariale și 20 % pentru cheltuieli curente (transport, cazare, masă, baremuri de arbitraj, material sportive, etc.).

În urma rectificării bugetare de astăzi suma aprobată de Consiliul Local Baia Mare pentru CS Minaur Baia Mare în 2021 se ridică la aproximativ 19 milioane lei. S-a specificat însă, că din această sumă 4 milioane lei au reprezentat restanțe salariale și datorii către furnizori aferente anului trecut, 2020.

Primarul Cătălin Cherecheș a explicat modul în care a fost acordat bugetul clubului în acest an și a precizat că urmează o nouă alocare către CS Minaur, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local care va avea loc săptămâna viitoare, pentru a se “închide” anul financiar 2021:

“Ca și autoritate locală nu am vrut să blocăm banii care trebuie să îi cheltuim în decembrie de la începutul anului, pentru că există în iunie – iulie rectificări bugetare și se pot acoperi nevoile de resurse financiare. (…). Acest club este un club de drept public în subordinea Consiliului Local, care a încheiat contracte legale, care au fost avizate de către Consiliul de administrație al acestui club.”

Pentru ca să nu existe supiciuni față de modul în care sunt cheltuiți banii la CS Minaur Baia Mare s-a decis ca să se efectueze un audit financiar iar în cursul săptămânii viitoare conducerea clubului să prezinte un raport de activitate pe anul 2021 din perspectivă sportivă și un raport financiar.

Cătălin Cherecheș a avut ieri o întâlnire cu reprezentanții clubului Minaur care se ocupă strict de activitatea sportivă (căpitani de echipă, antrenori, team manageri). Primarul i-a asigurat pe aceștia că până la finalul acestui an vor fi achitate restanțele salariale.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here