Detalii

Secția de fotbal a clubului Minaur s-a reunit ieri, 19 Iulie, cu o conducere tehnică schimbată aproape în totalitate. Ciprian Danciu va conduce echipa băimăreană în sezonul 2021-2022 din postura de antrenor principal, Vasile Miriuță va ocupa funcția de director tehnic, iar Ovidiu Mic a fost cooptat în staff ca și delegat.

Echipa se află într-o perioadă de verificări, mai mulți jucători fiind în probe zilele acestea la Baia Mare. Până la prezentatarea oficială a lotulului, Arena MM vă prezintă o parte din cele mai importante transferuri realizate de către oficialii clubului Minaur: Raul Băilă (Măgura Cisnădie), Simion David (Progresul Șomcuta Mare), Adrian Micaș, Viorel Chinde și Arthur Teut (ACSF Recea).

Ciprian Danciu, tehnicianul formației noastre, ne-a declarat că își propune ca în acest sezon să acorde mai multe șanse juniorilor din plan local:

„Mai avem câțiva jucători în probă și vor mai veni și zilele următoate câțiva. Aș mai avea nevoie de un atacant și un fundaș central. Voi dori însă să ne axăm pe juniorii noștrii,  să reactivăm o parte din ei. În Maramureș (în special în Baia Mare) există o pepinieră foarte bună cu jucători de mare potențial. Trebuie să le acordăm șansa să joace.”

La întrebarea noastră legată de situația financiară actuală a echipei și a obiectivul din sezonul ce stă să înceapă, Danciu ne-a răspuns:

„Nu doresc să fac promisiuni doar de dragul de a le face. Îi pot asigura însă pe suporterii noștri că vor vedea o cu totul altă atitudine. Cine va fi cu sufletul alături de noi, va rămâne, cine nu, se va elimina singur. Obiectivul principal este…schimbarea rutinei ! De mulți ani de zile ne-am plafonat și consolat cu siuația actuală. Categoric că ne dorim să promovăm.

Am avut discuții zilele acestea și cu domnul primar Cătălin Cherecheș și cu domnul Ionel Bogdan. Ambii ne-au asigurat de sprijinul lor. Dacă vom avea liniște, totul va ieși bine. Sunt câteva luni de restanțe financiare, într-adevăr, ar fi foarte bine dacă am putea începe noul sezon fără această presiune a banilor.”

CS Minaur Baia Mare își va începe stagiul de pregătire cu un joc de verificare împotriva câștigătoarei Cupei României TOP Market, ACSF Lăpuș R, urmând ca în luna august să se deplaseze la Cluj-Napoca, Râșnov, Sfântu Gheorghe și Satu Mare pentru încă patru partide amicale. Liga 3 se va relua în data de 28 August 2021.

Program CS Minaur:

21 Iulie 2021 – CS Minaur Baia Mare – ACSF Lăpuș R („joc școală”)

29 Iulie 2021 – Universitatea Cluj – CS Minaur

07 August 2021 – CS Olimpic Cetate Râșnov – CS Minaur

11 August 2021 – Sepsi OSK II – CS Minaur

14 August 2021 – CSM Satu Mare – CS Minaur

28 August 2021 – reluarea Ligii a 3-a

(Credit foto: newsflux.ro)

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here