Detalii

Naționala de tineret a România a pierdut, cu 22-23 (14-14), în fața Poloniei, meciul pentru locurile 17-18 de la Campionatul Mondial Under 20 desfășurat în Slovenia. Băimăreanca Andreea Țîrle a marcat 1 gol și a jucat 24 de minute.
Clasarea pe locul 18 este departe de obiectivul stabilit de conducerea federației și mult sub ceea ce se așteptau suporterii echipei naționale. Dacă ținem cont că această generație de jucătoare a ocupat anul trecut locul 5 la Campionatul European Under 20 putem spune că naționala este în regres, cauzele fiind multiple și urmează să fie analizate în comisiile de specialitate ale federației.

România în meciul cu Polonia: Sara Rus (14 intervenții), Alexandra Perianu (a apărat o aruncare de la 7 metri), Clara Preda – Diana Lixăndroiu 7 goluri, Mihaela Mihai 5 (1 din 7 m), Ștefania Stoica 4, Alexandra Dumitrașcu 3, Rebeca Necula 2 (1 din 7 m), Andreea Țîrle 1, Andreea Coman, Sarah Darie, Mălina Bichir, Valentina Ion, Andreea Ailincăi, Mara Matea, Bianca Voica. Antrenori: Horațiu Pașca, Mihaela Evi, Mihaela Ciobanu.

Naționala antrenată de Horațiu Pașca a jucat 7 meciuri la CM Under 19 cu următorul bilanț: 5 victorii (cu Angola, Lituania, Mexic, Chile și Slovacia) și 2 înfrângeri (cu Cehia și Polonia). Pentru că nu s-a calificat între primele 16 echipe, România nu a apucat să joace cu cele mai valoroase selecționate prezente la această competiție.

Golgetera României a fost Alexandra Dumitrașcu cu 35 de goluri, iar băimăreanca Andreea Țîrle a fost cea mai eficientă jucătoare dintre titulare, cu 15 goluri din 18 aruncări la poartă (83%).

(Credit foto: www.ihf.info)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here