Detalii

Naționala României a debutat cu dreptul în Grupa 2 de calificare pentru Euro 2022 după ce a învins cu 26-19 (15-14) selecționata Insulelor Feroe. Pentru ”tricolore” au evoluat și trei handbaliste de la CS Minaur Baia Mare: Oana Borș (debut la naționala de senioare), Anca Polocoșer și Ana Maria Tănasie.

România a condus cu 10-4 în minutul 12 și se părea că Pintea et company vor obține o victorie facilă în fața unei echipe venite din grupa a III-a valorică. Antrenorii Adi Vasile și Bent Dahl au făcut însă schimbări pe bandă rulantă (unele neinspirate), apărarea s-a “defectat” și Feroe s-a apropiat la un singur gol până la pauză (15-14).

În repriza secundă naționala noastră a jucat mai pragmatic, apărarea a fost punctul forte, dovadă că adversarele nu au marcat decât 5 goluri în 30 de minute. Cu Crina Pintea principală marcatoare (9 goluri) și Daciana Hosu inspirată în poartă, România a câștigat cu 26-19.

Următorul meci al naționalei României în grupa de calificare pentru Euro 2022 va avea loc duminică, 10 octombrie, de la ora 19:10 (live pe TVR 1), în deplasare, cu Austria.

România – Insulele Feroe 26-19 (15-14)

Sala sporturilor din Mioveni – cca. 1000 spectatori.

Arbitri: Dragana Jakovljevic și Danijela Sando (Serbia).

Delegat EHF: Delyan Genchev (Bulgaria).

România: Dumanska (1 int. bune), Hosu (6 int. bune) – Pintea 9 goluri (3 din 7 m), Bazaliu 6, Seraficeanu 3, Rotaru 3, Al. Ilie 2, Dincă 1, Subțirică 1, Harabagiu-Tiron 1, Polocoșer, Borș, Zamfirescu, Tănasie, Tîrcă, Savu. Antrenori: Adrian Vasile, Bent Dahl și Ildiko Kerekes Barbu.

I-le Feroe: Petersen (12 int. bune, inclusiv o aruncare de la 7 m apărată), Wardum (3 int. bune, inclusiv o aruncare de la 7 m apărată) – Samuelsen 4, Mittun 4, Weyne 4 (4 din 7 m),  Brandenborg 3, Johansen 2, Eystberg 1, Hansen 1, Ostberg, Mortensen, Henneberg, Poulsen, Christophersen Jojić, Zachariasen, Ellingsgaard. Antrenori: Dragan Brljević și Finnur Hansson.

Aruncări de la 7 metri: 5-4 (transformate 3-4, au ratat Pintea și Tîrcă).

Minute de eliminare: 8-6.

(Credit foto: Jozo Cabraja / kolektiffimages.com)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here