Detalii

Echipa de rugby Romanian Wolves, alcătuită exclusiv din jucători de la CSM Știința Baia Mare, a cucerit medaliile de bronz în Europe Super Cup după ce a învins, la Amsterdam, cu 41-17 (28-12), selecționata spaniolă Castilla y Leon Iberians în meciul decisiv pentru locurile 3-4.
Cei mai buni jucători de pe teren în acest meci au fost georgianul Mate Dardzulidze (3 eseuri) și fundașul Paul Popoaia (16 puncte), ambii din selecționata “lupilor”.

Spaniolii au condus cu 0-7 până la jumătatea primei reprize după eseul lui Cosculluela, transformat de Otamendi. A urmat un “hattrick” al jucătorului georgian din linia a II-a a pachetului de înaintare a “lupilor”, Mate Dardzulidze, care a marcat trei eseuri în doar 17 minute, toate fiind transformate de fundașul Paul Popoaia. Până la pauză fiecare echipă a mai înscris câte un eseu, Ignacio Vega pentru iberici și Jason Tomane pentru Romanian Wolves (12-28 la pauză).

Repiza secundă a fost dominată de echipa antrenată de Eugen Apjok și Paul Rusu, care mai reușește încă două eseuri, prin Beka Bitsadze și Paul Popoaia, acesta din urmă reușind să mai puncteze dintr-o lovitură de pedeapsă și o transformare. Raportul final al eseurilor avea să fie 3-6 în favoarea învingătorilor, ultima încercare a ibericilor fiind realizată de Jon Zapiain, astfel că scorul final a fost 17-41.

Evoluția scorului
Min. 11: 0-7 Cosculluela (eseu) + Otamendi (transformare)
Min. 13: 7-7 Dardzulidze (eseu) + Popoaia (transformare)
Min. 20: 7-14 Dardzulidze (eseu) + Popoaia (transformare)
Min. 30: 7-21 Dardzulidze (eseu) + Popoaia (transformare)
Min. 38: 12-21 Vega (eseu)
Min. 40: 12-28 Tomane (eseu) + Popoaia (transformare)
Min. 44: 12-33 Bitsadze (eseu)
Min. 66: 12-36 Popoaia (lovitură de pedeapsă)
Min. 78: 17-36 Zapiain (eseu)
Min. 80: 17-41 Popoaia (eseu)

Castilla y Leon Iberians – Romanian Wolves 17-41 (12-28)
Stadionul “Național Rugby Center” din Amsterdam – cca. 100 de spectatori.
Arbitri: Sulkhan Chikhladze (Georgia) – Eugeniu Procopi (Rep. Moldova) și Papuna Chiqaberidze (Georgia).
Marcatori: Cosculluela (1 eseu), Vega (1 eseu), Zapiain (1 eseu), Otamendi (1 transformare), respective Popoaia (1 eseu + 4 transformări + 1 lovitură de pedeapsă), Dardzulidze (3 eseuri), Tomane (1 eseu), Bitsadze (1 eseu).

Castilla Y leon Iberians: Fernandez Duran, Avino, Durango – Guerra, Gimeno – Ibanez, A. Perez, Vega – P. Perez, Otamendi – De Goicoechea, Sainz Trapaga, Sorreluz, Cosculluela – Rocaries.
Rezerve: Zapiain, Capuano, Cuadrado, Elosegui, Cabezas, Martinez, Cabale, Terol. Antrenor: Ricardo Martinena.

Romanian Wolves: Dico, Papidze, Zubashvili – Dardzulidze, Iancu – Alexe, Immelman, Bitsadze – Țiglă, Bocăneț – Onț, Tomane, Fakaosilea, Lămboiu – Popoaia.
Rezerve: Irimescu, Hîncu, Dugladze, Gelashvili, Schutz, Bucșa, Harasim, Grădinaru. Antrenori: Eugen Apjok și Paul Rusu.

Finala competiției va avea loc pe 22 decembrie, la Tbilisi, între echipele Black Lions (Georgia) și Tel-Aviv Heat (Israel).

(Credit foto: Magyar Rögby Szövetség / István Lehotzky)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here