Detalii

CSM Știința Baia Mare a pierdut, în deplasare, cu 10-18 (10-8), meciul susținut împotriva echipei SCM Timișoara, în cadrul grupei A din Cupa României. În urma acestui rezultat rugbiștii bănățeni au urcat pe primul loc în clasament, însă cu un meci în plus disputat. Săptămâna viitoare va avea loc ultimul meci din grupă, în care CSM Știința Baia Mare va juca pe Arena Zimbrilor cu Universitatea Cluj.

Meciul de pe stadionul “Gheorghe Rășcanu” din Timișoara a început favorabil pentru echipa locală, care a deschis scorul în urma unei lovituri de pedeapsă transformată de Florin Vlaicu (3-0). Băimărenii au pus apoi stăpânire pe joc și au marcat în minutul 13 primul eseu al meciului prin tonganul Sione Fakaosilea, iar încercarea a fost transformată de namibianul Helarius Kisting (3-7).

În minutul 27 ambele echipe sunt sancționate cu câte un cartonaș galben, Joji Sikote de la Timisoara și Revazi Dugladze de la Baia Mare. Gazdele pun presiune în minutele următoare și  efortul lor este răsplătit prin eseul mijlocașului la grămadă Gabriel Rupanu (8-7). Florin Vlaicu ratează transformarea, balonul trimis de acesta lovind bara. În minutul 39 băimărenii preiau din nou conducerea după ce Kisting transformă o lovitură de pedeapsă de la circa 40 de metri distanță de buturi (8-10).

Bănățenii au dominat repriza secundă, astfel încât și-au asigurat victoria după ce au punctat prin Florin Vlaicu dintr-o lovitură de pedeapsă (11-10), plus o încercare realizată de Etonia Saukuru, jucător originar din Fiji, și transformată de Alin Conache (18-10). Timișorenii puteau să mărească diferența pe tabela de marcaj însă Conache și Vlaicu au ratat transformarea a două penalități.

În ultimul meci din grupa A echipa băimăreană va juca sâmbătă, 21 august, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Universitatea Cluj. În acest moment clasamentul grupei este următorul: 1. SCM Timișoara – 14 puncte (4 meciuri), 2. CSM Știința Baia Mare – 10 puncte (3 meciuri), 3. Universitatea Cluj – 0 (3 meciuri). Grupa B din Cupa României s-a încheiat cu Steaua București pe primul loc și Dinamo pe locul al doilea.

(Credit foto: facebook.com/rugbyromania)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here