Detalii

În perioada 23-28 noiembrie s-a desfășurat în Spania, în localitatea La Nucia, Campionatul European de Taekwon Do ITF, competiție la care România a ocupat locul al doilea în clasamentul general pe națiuni, după ce a cucerit 37 de medalii (11 de aur, 8 de argint și 18 de bronz).

Printre sportivii selecționați în echipa națională a României s-au aflat 6 componenți ai Clubului Sportiv Știința – Dragonul Baia Mare, pregătiți de antrenorul Dan Goron, care s-au întors cu 7 medalii (3 de aur, 2 de argint și 2 de bronz).

Dan Goron si Cosmin Zetea

Cele mai importante performanțe ale băimărenilor au fost obținute de Cosmin Zetea, care a câștigat 3 medalii în competițiile rezervate seniorilor: medalie de aur la spargere de forță individual, medalie de aur la spargere de forță cu echipa și medalie de bronz la luptă cu echipa.

Dora Ivasuc

Tot cu 3 medalii s-a întors și Dora Ivasuc, participantă în competițiile rezervate junioarelor 1: medalie de aur la tehnici speciale individual, medalie de argint la tehnici speciale cu echipa și medalie de bronz la luptă cu echipa.

Cristian Popa

Cel de-al treilea reprezentant al clubului Știința Dragonul medaliat la „europenele” din Spania este Cristian Popa, ocupant al locului al doilea (medalie de argint) la luptă individual seniori, categoria 57 kg.

Sportivii de la CS Știința – Dragonul sunt pregătiți de antrenorul emerit Dan Goron (6 Dan), atât la clubul băimărean, cât și la echipa națională. Au mai participat la Campionatul European din Spania (ediția 26 la juniori, respectiv ediția 35 la seniori) alți trei sportivi băimăreni: Artur Meizel, Andrei Nemeș și Rareș Stețco.

 

Clasament general medalii

  1. Polonia – 51 medalii (17 aur + 16 argint + 18 bronz)
  2. România – 37 medalii (11 + 8 + 18)
  3. Norvegia – 24 medalii (7 + 8 + 9)
  4. Irlanda – 20 medalii (7 + 4 + 9)
  5. Slovenia – 17 medalii (6 + 5 + 6)

(Credit foto: pagina de facebook Dan Goron)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here