Detalii

După ce a jucat la CS Marta și HCM Baia Mare în perioada 2011-2016, Yuliya Dumanska revine în capitala Maramureșului și vrea să își aducă contribuția la revirimentul echipei Minaur.

Yuliya a plecat din Baia Mare la vârsta de 19 ani și se întoarce după 8 ani, perioadă în care a acumulat o bogată experiență internațională, jucând în 72 de meciuri pentru naționala României, dar și în cupele europene cu echipele SCM Craiova, SCM Rm. Vâlcea, Podravka Koprivnica (Croația) și Gloria Bistrița Năsăud.

Yuliya Dumanska s-a născut în data de 15 august 1996 la Gorodenka (Ucraina), iar la vârsta de 15 ani s-a transferat la CS Marta Baia Mare, echipă cu care a câștigat medalia de bronz la Campionatul național de junioare II în 2013. În perioada 2014-2016 a evoluat pentru HCM Baia Mare, club cu care a cucerit două medalii de argint în campionat, o Cupă a României, două Supercupe și a jucat în sferturile de finală ale Ligii Campionior.

În 5 mai 2016 a primit cetățenia română, iar după două luni și jumătate a făcut parte din echipa națională de tineret a României, care s-a întors cu medalia de bronz de la Campionatul Mondial Under 20 disputat în Rusia. Tot în 2016 a debutat la naționala de senioare și a participat la Campionatul European din Suedia, unde “tricolorele” s-au clasat pe locul 5.

Yuliya a jucat între timp la patru echipe, cu care a obținut performanțe importante: câștigătoare a Cupei EHF cu SCM Craiova (2018), campioană (2019) și câștigătoare a Cupei și Supercupei României (2020) cu SCM Rm. Vâlcea, campioană (2021) și câștigătoare a Cupei în Croația cu RK Podravka Koprivnica, medalie de bronz în Liga Florilor Mol (2023 și 2024) și medalie de argint (2024) în EHF European League cu CS Gloria Bistrița Năăsud.

(Credit foto: pagina HCM Baia Mare)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here