Detalii

CS Minaur Baia Mare a învins cu 29-27 (15-12) pe Dobrogea Sud Constanța în etapa a XIX-a din Liga Zimbrilor la handbal și a ajuns la 5 victorii consecutive în acest an (4 în campionat și un succes în European Cup). Cel mai bun jucător din tabăra învingătorilor a fost Stevan Vujović, care a marcat 5 goluri și a avut o prestație consistentă atât în faza de apărare cât și în atac.
Băimărenii au urcat momentan pe locul al treilea în clasament (43 puncte), însă următoarea clasată, Steaua București (42 puncte), are două meciuri restante, cu CSM Focșani și Universitatea Cluj.

Cu toate că au lipsit din motive medicale trei jucători importanți din lotul băimărenilor (Vujić, Buzle și Kotrć), antrenorul Alexandru Sabou a pregătit excelent derby-ul cu Dobrogea Sud Constanța. După un început de joc echilibrat, 4-4 (8′), 10-10 (23′), gazdele se desprind pe tabela de marcaj la 4 goluri (15-11 în minutul 30), portarul Barna Buzogany având câteva intervenții excelente spre finalul primei reprize.

Oaspeții marchează de cinci ori consecutiv și preiau conducerea în minutul 35 (scor 15-16). Se joacă apoi cu „garda jos“, oaspeții atacând fără portar (cu 7 jucători contra 6) minute în șir. Din minutul 50, când scorul era 24-23, băimărenii reușesc câteva intercepții în apărare și marchează spectaculor prin Tomas Čip de 3 ori, Stevan Vujović și Daniel Bera, iar cu 3 minute înainte de final Minaur are un avantaj liniștitor, 29-25. Ultimele două goluri ale partidei sunt înscrise de Nikolić și Susanu, însă gazdele își trec în cont victoria (29-27) și cele 3 puncte puse în joc pentru învingători.

Următorul meci pentru Minaur va fi returul din EHF European Cup cu PAOK Salonic, programat sâmbătă, 19 februarie, de la ora 16, în deplasare.

CS Minaur Baia Mare – Dobrogea Sud Constanța 29-27 (15-12)
Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare – aprox. 600 spectatori.
Au arbitrat: Ionuț Ifrim și Alexandru Ilisei (Piatra Neamț).
Observator FRH: Vasile Pavel (Buzău).

CS Minaur: Terekhov (3 intervenții bune), Buzogany (7 int. bune) – Čip 5 goluri, Bera 5,  Vujović 5 (2 din 7m), Buguleț 3, Nagy 3, Căbuț 3, Mollino da Silva 3, E. Pop 2 (din 7m),  Huta, Teca, Csepreghi. Antrenor: Alexandru Sabou.

Dobrogea Sud: D. Vasile (9 intervenții bune), Preda (2 int. bune) – Stanković 8 goluri (4 din 7m), Al. Andrei 6, L. Caba 3, Nikolić 3, Komogorov 3, G. Ilie 2, Chikovani 1, Susanu 1, Vegar, I. Stănescu. Antrenori: George Buricea și Ionuț Stănescu.

Aruncări de la 7m: 5-4 (transformate: 4-4; a ratat Vujović).
Minute de eliminare: 0-8.

(Credit foto: pagina CS Minaur Baia Mare – Ovidiu Dragomir)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here