Detalii

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare a ratat oportunitatea de a cuceri medaliile de bronz ale cupei EHF European League pentru al doilea an la rând. Băimărencele au pierdut cu 5-4 la aruncările de la 7 metri partida cu Herning-Ikast Handbold din Danemarca, scorul după cele 60 de minute regulamentare fiind egal, 24-24. 

Minaur a egalat în ultima secundă de joc prin aruncarea Jenelei Lavko, iar finala mică s-a decis la „loteria” aruncărilor de la 7 metri. Din păcate, singura ratare din cele 10 execuții a aparținut jucătoarei noastre, Yaroslava Burlachenko, iar medaliile de bronz a revenit formației Ikast. Danezele își iau astfel revanșa, după ce anul trecut Minaur a reușit să își adjudece finala mică, tocmai în dauna acestora.

Chiar și în aceste condiții, parcursul european al handbalistelor antrenate de Raul Fotonea și Daniel Apostu rămâne unul remarcabil, mai ales dacă ținem cont de calibrul echipelor întâlnite.

Herning-Ikast Handbold – CS Minaur Baia Mare 29-28 (24-24 / 5-4 la 7 metri)
Vibocold Arena din Viborg – Danemarca / 15.05.2022 – ora 16:30
Arbitri: Marina Duplîi – Olena Pobedrina (Ucraina)

Ikast: Bakkerud 6 goluri, Scaglione 4, Frey 4, Friis 4, Hougaard 2, Johansen 2, Lindqvist 2

Minaur: Lavko 6 goluri, Popa 5 (2 din 7m), Burlachenko 5, Severin 2, Fujita 2, Tănasie 2, Laslo 2. La loviturile de la 7m de la final au marcat Popa, Laslo, Lavko și Fujita. A ratat Burlachenko.

Program duminică, 15 mai

Herning-Ikast Handbold – Minaur Baia Mare 29-28

Viborg HK – SG BBM Bietigheim: ora 19:00 (finala mare)
Digi Sport 2, Orange Sport 3, Prima Sport

(Credit foto: Minaur Baia Mare – Ovi Dragomir)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here