Detalii

Într-un meci jucat în devans, Minaur Baia Mare s-a impus în etapa a III-a cu scorul de 30-28 împotriva moldovenilor de la CSM Bacău. Suspanul s-a menținut până pe final, handbaliștii antrenați de Sandu Iacob ținând aproape până în ultimele minute (27-26, min. 54). Băimărenii obțin a treia victorie consecutivă și se pregătesc pentru returul cu bulgarii de la Lokomotiv Gorna Oryahovitsa din European Cup.

Se anunța o partidă dificilă pentru băimăreni încă din start datorită programului încărcat și adversarului care în ultima vreme nu a mai cunoscut gustul înfrângerii în meciurile directe. Așa s-a și întâmplat, Bacăul aflându-se la conducerea jocului în prima parte a reprizei. Stefan Sretenovic punctează de șase ori în primele 20 de minute și își duce echipa la 8-11.

La 12-13, ultima oară când oaspeții au reușit să conducă, Gabriel Bujor primește o eliminare de două minute, iar handbaliștii antrenați de Alexandru Sabou gestionează perfect superioritatea numerică. Milan Kotrc marchează două goluri la rând pentru 14-13, iar Căbuț și Teca închid prima repriză la 16-13 pentru Minaur.

Repriza secundă este în mare parte la discreția băimărenilor, băcăuanii venind la un singul gol diferență cu doar cu 10 minute înainte de ultimul fluier. Eduard Iordachi și Gabriel Bujor primesc câte o eliminare de două minute, cel din urmă fiind și descalificat. Minaur se desprinde la 28-25 grație celor trei goluri marcate de Călin Căbuț. Gazdele controlează finalul de joc și se impun cu 30-28.

Pentru CS Minaur Baia Mare urmează deplasarea la Gabrovo pentru returul din European Cup cu bulgarii de la Lokomotiv Gorna Oryahovitsa (18 septembrie), pentru ca peste o săptămână sa meargă la Vaslui pentru meciul din etapa a IV-a a Ligii Zimbrilor.

CS Minaur Baia Mare – CSM Bacău: 30-28 (16-13)
  • Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare; cca 300 spectatori
  • Arbitri: Diana Carmen Ciulei (Brașov) – Silviu Stănescu (Moreni). Observator FRH: Remus Cojocaru (Brașov)
  • Aruncări de la 7m: 3-1 (transformate: 2-1; a ratat Căbuț). Minute de eliminare: 6-12 (în min. 52, Gabriel Bujor a primit cartonaș roșu pentru trei eliminări)
  • CS Minaur: Anton Terekhov, Barna Buzogany (8 intervenții) – Călin Căbuț 6 (unul din 7m), Milan Kotrc 4 (unul din 7m), Stefan Vujic 4, Tomas Cip 3, Gabriel Massuca Teca 3, Andrei Buzle 3, Stevan Vujovic 3, Daniel Bera 2, Tudor Buguleț 1, Robert Nagy 1. Nu au jucat: Răzvan Pop, Mihai Bușecan, Erik Pop, Mihai Dobra. Antrenor: Alexandru Sabou
  • CSM Bacău: Viachaslau Saldațenka (6 intervenții), Vlăduț Rusu (10 intervenții), Răducu Tamaș (nu a intrat) – Stevan Sretenovic 9, Gabriel Bujor 5, Ionuț Rotaru 4 (unul din 7m), Teo Coric 4, Mihai Bujor 3, Eduard Iordachi 2, Rareș Stănică 1, Laurențiu Bălăceanu, Bahdan Serhel. Antrenori: Sandu Iacob și Alexandru Acsinte

(Credit foto: pagina de facebook CS Minaur Baia Mare – Alex Nicodim)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here