Detalii

CS Minaur Baia Mare a reușit să câștige cu 25-24 în deplasarea de la CSM Focșani, partida restantă din cadrul etapei 20 din Liga Zimbrilor. Meciul a fost unul echilibrat și a oferit un final extrem de tensionat, în care s-au acordat eliminări și descalificări pentru proteste în tabăra gazdelor.
Victoria era absolut necesară în lupta pentru podium în condițiile în care între locurile 2 și 5 sunt acum doar două puncte distanță, cu două etape rămase de disputat. Băimărenii vor mai evolua pe teren propriu cu Potaissa Turda (11 mai, ora 16:00) și în deplasare cu Steaua București (18 mai, ora 16:00).

Minaur a condus în prima repriză aproape în permanență, dar a trebuie să se mulțumească doar cu un egal la pauză (10-10), după ce cu două minute înainte de final au fost chiar conduși.

Partea secundă se desfășoară în linii mari după același scenariu, cu băimărenii la conducerea jocului până în ultimul sfert al meciului, în special datorită unei noi evoluții excelente a interului Stevan Vujović (9 goluri/11 aruncări). Focșănenii revin din nou pe tabelă în minutul 49 (21-20) prin Filip Marjanović, dar doar pentru scurt timp. Se face 22-24, iar după repetatele proteste la adresa arbitrajului din partea gazdelor, Minaur se distanțează decisiv la trei goluri (22-25). Miroiu punctează de două ori pentru CSM, dar băimărenii țin bine de minge la ultimul atac și partida se încheie 24-25.

Rămâne de văzut cum va reuși să gestioneze antrenorul Alexandru Sabou finalul de sezon extrem de încărcat, Minaur fiind (încă) angrenată pe trei fronturi: campionat, Cupa României (14-15 Mai – Final Four) și EHF European Cup (finala cu Nærbø IL – 21 și 28 Mai).

CSM Focșani – CS Minaur Baia Mare 24-25 (10-10)
Sala Polivalenta Vrancea – Focșani
Arbitri: Ciprian Popa (Galați) – Ionuț Velișca (Buzău)
Observator FRH: Paul Anton (Iași)

CSM Focșani: Miroiu 10 goluri, Marjanović 9, Hrimiuc 2, Rață 2, Drăgan 1

CS Minaur: Vujović 9 goluri (2 din 7m), Mollino 4, Kotrc 3, Căbuț 3, Nagy 2, Huta 2, Cip 2

Clasament Liga Zimbrilor

Programul ultimelor două etape din Liga Zimbrilor:

  • Etapa 25
    Miercuri, 11 mai: Focșani – Suceava; Dobrogea Sud – CSU Cluj; Alexandria – Timișoara; Vaslui – CSM București; CSM Bacău – Buzău; Minaur – Potaissa (16.00, TVR 2); Dinamo – Steaua (18.00, TVR 1)
  • Etapa 26
    Miercuri, 18 mai: Suceava – Dinamo; Potaissa – Bacău; Buzău – Vaslui; CSM București – Alexandria; CSU Cluj – Focșani; Timișoara – Dobrogea Sud (11.00, TVR 2); Steaua – Minaur (15.30, TVR 1).

(Credit foto: pagina CS Minaur Baia Mare – Ovi Dragomir)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here