Detalii

Handbaliștii antrenați de Alexandru Sabou au reușit să câștige partida jucată în deplasare împotriva echipei CSU din Suceava cu scorul de 25-26. Băimărenii veneau cu moralul scăzut după „corecția” suferită în prima etapă cu Dinamo București, dar au reușit să se „monteze” corespunzător și să își treacă în cont primele puncte în noul sezon.

Partida se anunța încă de la început una foarte dificilă pentru Minaur, ținând cont de rezultatele din prima etapă, atunci când Minaur a pierdut la 16 goluri cu Dinamo, iar Suceava a învins categoric la Cluj-Napoca cu 37-28.

Prima repriză se joacă sub nota echilibrului, ambele echipe mergând cap la cap. De la 6-4 pentru gazde (min. 11) , nici o echipă nu reușește să se mai desprindă la două goluri până la finalul reprizei. Stefan Vujic marchează pentru 13-13 și închide prima parte.

Minaur pare că are mai multă inspirație după pauză și trece la conducerea jocului (18-20, min. 45). La 19-21, Botond Balazs și Ștefan TÎrzioru marchează câte două goluri de fiecare, iar Suceava se repoziționează în față (24-23, min. 52).

Bera și Vujic continuă evoluția bună în atac și o readuc pe Minaur în avantaj cu patru minute înainte de final (24-25). Stanciuc Daniel restabilește egalitatea la 25, iar pentru aproximativ trei minute nici o echipă nu reușește să mai marcheze.

Daniel Bera fructifică excelent un contraatac cu câteva secunde înainte de ultimul fluier, iar Terekhov este la „post” la ultima aruncare a sucevenilor. Minaur câștigă cu 25-26 și pregătește cu un moral bun meciul cu CSM Bacău, primul de pe teren propriu.

CSU din Suceava – CS Minaur Baia Mare: 25-26 (13-13)
 • Sala LPS din Suceava
 • Arbitri: Dorian Sîrbu (Republica Moldova) – Victor Serdiuc (Iași). Observator FRH: Cristian Potora (Cluj-Napoca)
 • Aruncări de la 7m: 4-3 (transformate: 3-3; a ratat Tîrzioru). Minute de eliminare: 10-8
 • Suceava: Darius Makaria, Ștefan Grigoraș – Adrian Tîrzioru 7 (3 din 7m), Alin Roșu 3, Irakli Kbilașvili 3, Robert Furak 3, Botond Balazs 3, Cosmin Lupu 1, Alexandru Bologa 1, Daniel Stanciuc 1, Valentin Anton 1, Alex Dascălu 1, Elod Szasz, Leonard Ștefan, Alex Juverdianu. Antrenori: Petru Ghervan (princial), Adrian Chiruț, Bogdan Șoldănescu (secunzi), Iulian Andrei (portari)
 • CS Minaur: Anton Terekhov (9 intervenții), Barna Buzogany (a apărat un 7m) – Călin Căbuț 6 (unul din 7m), Andrei Buzle 4, Stevan Vujovic 4, Daniel Bera 4, Stefan Vujic 3, Milan Kotrc 2 (unul din 7m), Tomas Cip 2, Tudor Buguleț 1, Robert Nagy, Gabriel Massuca Teca, Mihai Bușecan, Erik Pop. Antrenor: Alexandru Sabou
Rezultate etapa a II-a
 • CSU Cluj-Napoca – SCM Politehnica Timișoara: 20-19
 • CSM Bacău – Dinamo București: 30-35
 • CSM Alexandria – Potaissa Turda: 26-28
 • CSU Suceava – CS Minaur Baia Mare: 25-26
 • CSM Vaslui – Steaua București: 18-26
 • CSM Focșani – CSM București: 30-26
 • Dobrogea Sud Constanța – HC Buzău (duminică, 12 septembrie, 15.30)

(Credit foto: pagina de facebook CS Minaur Baia Mare – Alex Nicodim)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here